ODALOVIĆ OTIŠAO PO TELA STRADALIH U LIBIJI: Čeka se dokumentacija za prenos tela u Srbiju
Foto: AP

ODALOVIĆ OTIŠAO PO TELA STRADALIH U LIBIJI: Čeka se dokumentacija za prenos tela u Srbiju

Društvo -
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović stigao je kasno popodne u Tripoli, gde će obaviti neophodne pripreme i sakupiti dokumentaciju za transport posmrtnih ostataka Slađane Stanković i Jovice Stepića, sutra popodne ili uveče.

"Sastao sam se sa predstavnicima vlasti u Tripoliju sa kojima smo prethodna tri meseca održavali intenzivan kontakt i radili na oslobađanju Slađane i Jovice. Izašli smo pred njih sa dva zahteva. Da nam pripreme neophodnu dokumentaciju i učine sve kako bi tela bila prebačena u Srbiju. Rekli smo im i da očekujemo detaljan izveštaj libijskih službi o svemu što se dogodilo pre dva dana, kao i o svim okolnostima otmice", rekao je Odalović za Blic.

On je kazao da je završeno sve što se tiče pravosudnog i medicinskog dela.

"Obdukcija je gotova. Ostaje da se završi tehnički deo. Tokom noći ćemo nastaviti razgovore s nadležnima za obezbeđivanje saglasnosti za direktan let, budući da je aerodrom u Tripoliju pod određenim sankcijama", naveo je Odalović.

Odalović je rekao da je Vlada Srbije kontaktirala Er Srbiju i da su u toj kompaniji spremni da pošalju svoj avion, ali da će to moći tek ukoliko stigne dozvola o sletanju i poletanju iz Tripolija. Ukoliko Er Srbija ne dobije dozvolu, onda će tela biti prebačena libijski avionom.

"Sve bi trebalo da završimo u toku noći i jutra. Očekuje se da će avion s posmrtnim ostacima sleteti na aerodrom u Beogradu sutra, u popodnevnim ili večernjim satima", dodao je Odalović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track