PAPRENO ZIMOVANJE: Sa skijanja u Francuskoj vratio se teško povređen i opelješen
Foto: Profimedia

I najmanji peh u inostranstvu može da vas košta na stotine evra

PAPRENO ZIMOVANJE: Sa skijanja u Francuskoj vratio se teško povređen i opelješen

Društvo -
Za M. P. zimovanje je bilo prava noćna mora. Platio je čak 580 evra za troškove hitne medicinske intervencije, lekove i medicinska pomagala nakon preloma noge i povrede glave na ski-stazi

BEOGRAD - Konačno uštedevši novac, M. P. je odlučio da ove godine s prijateljima ode u Francusku kako bi usavršio skijanje. Nije ni slutio da će to putovanje za njega biti prava noćna mora.- Već posle prvog dana skijanja stekao sam sigurnost na stazi i zaista počeo da uživam u ovoj rekreaciji zadajući sebi sve više ciljeve. A onda, baš kada sam hteo da napravim poslednji spust za taj dan, desila se katastrofa - priča M. P. (26) iz Beograda.Kotrljao se po snegu- Staza je bila strma. Baš kada sam pomislio da sam je savladao, niotkuda se pojavio vozač borda koji je, spuštajući se munjevitom brzinom, izgubio kontrolu. Udario je pravo u mene, pokosio me i ja sam nastavio da se kotrljam po snegu sve do podnožja. Sledeće čega se sećam jesu ljudi koji su se okupili oko mene pitajući me da li sam dobro - kaže naš čitatelj.Ispostavilo se da su povrede M. P. ozbiljne, te da je Hitna pomoć morala da izađe na teren i preveze ga u bolnicu ski-centra, gde su odmah ustanovili da je zadobio potres mozga, kao i prelom desne potkolenice.Strašni bolovi- Bolovi su bili neizdrživi. Stavili su mi gips na nogu i zavoj oko glave kako bi sanirali posekotinu koju sam imao na čelu. U bolnici sam ostao do sutradan da bi mi još jednom snimili glavu, a onda su me pustili na kućno lečenje - kaže M. P.- Sve zdravstvene usluge platio sam papreno, a jedva da sam uštedeo i za zimovanje. Odmor mi je preseo, pa sam odlučio da se odmah vratim za Beograd. Ne znam kako ću vratiti novac prijateljima - završava očajan M. P.

AMS osiguranjePOKRIVA TROŠKOVEM. P. je upoznao dečka koji je imao slično iskustvo, ali je bio osiguran u AMS osiguranju, pa ništa nije platio.- Da sam imao polisu putnog zdravstvenog osiguranja, koja za sedam dana u Evropi košta 1.260 dinara, troškove lečenja bi umesto mene, platilo AMS osiguranje, a bilo bi plaćeno i prenoćište u bolnici od 150 evra. Od tada pre svakog puta svratim u Ruzveltovu 16 u Beogradu, osiguram se od rizika i uživam u odmoru - kaže M. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track