PAŽNJA, RHMZ UPOZORAVA: U Beogradu, na severu i zapadu Srbije VEČERAS i SUTRA moguća LEDENA KIŠA!
Foto: AP Jan 2015

Vremenska prognoza

PAŽNJA, RHMZ UPOZORAVA: U Beogradu, na severu i zapadu Srbije VEČERAS i SUTRA moguća LEDENA KIŠA!

Društvo -

BEOGRAD - Reublički hidrometeorološki zavod Srbije upozorava da bi krajem dana, tokom noći i sutra ujutru na severu i zapadu zemlje mogla da se očekuje kiša koja će se ponegde lediti pri tlu.

Ledena kiša, kako je saopšteno, najpre bi mogla pogoditi područje Bačke. Ujutru se očekuje slab, ponegde i umeren mraz.

Tokom dana pretežno oblačno i toplije, mestimično s kišom, uglavnom u severnim i zapadnim krajevima, gde će se još ujutru ponegde lediti na tlu. U Timočkoj Krajini tmurno i hladno uz moguće provejavanje slabog snega.Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju još ujutru povremeno jak.

Foto: RHMZ printscreen
Foto: RHMZ printscreen

Najniža temperatura od -8 stepeni C na jugoistoku do 0 stepeni C na severu, najviša dnevna od 4 do 8, u Timočkoj Krajini oko -2.

U Beogradu se sutra očekuje pretežno oblačno i toplije, povremeno slaba kiša, koja će se u pojedinim delovima grada ujutru lediti na tlu. Vetar slab i umeren, juzni i jugoistocni, još ujutru povremeno jak. Najniža temperatura oko 0, najviše dnevna oko 6 stepeni C.

Vreme narednih dana

Što se tiče izgleda vremena u narednih sedam dana, iz RHMZ saopštavaju da će biti umereno i potpuno oblačno i toplije. U četvrtak i petak uglavnom suvo. Od subote ponegde kiša, a od nedelje u planinama i sneg.

U utorak prestanak padavina. Temperatura do nedelje u porastu, u većini mesta najviša dnevna od 8 do 14 stepeni, od ponedeljka u postepenom padu. U toku celog perioda u Timočkoj Krajini maglovito, tmurno i hladno.

Bonus video

Antiklizko: Budite bezbedni i na ledu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track