POGIBIJA SRBA U LIBIJI: Slađinu decu školuje država, a muž dobija posao
Foto: Facebook

Pomoć porodici

POGIBIJA SRBA U LIBIJI: Slađinu decu školuje država, a muž dobija posao

Društvo -
BEOGRAD - Ćerke šifranta naše ambasade u Libiji Slađane Stanković ubuduće će stipendirati država, dok je njenom mužu obećan posao u Ministarstvu spoljnih poslova

Porodici Slađane Stanković, koja je zajedno sa Jovicom Stepićem stradala u Libiji, država pokušava da pomogne koliko može

- Na našu inicijativu njenim ćerkama Minisatrstvo prosvete daće stipendiju koju će dobijati dok se budu redovno školovale, dok za supruga Aleksandra koji nije nigde radio pokušavamo da u okviru sistematizacije u Ministarstvu spoljnih poslova pronađemo neko zaposlenje. U svakom slučaju pomoći ćemo koliko možemo, to smo obećali porodici - priča naš sagovornik iz MSP.

Porodici Stanković je godinama jedini prihod bila njena plata koju je dobijala kao šifratnt u Ambasadi Srbije u Tripoliju.

- Slađa je sa srednjom stručnom spremom zarađivala od 1.200 do 1.500 dolara. I redovno je porodici slala novac. Tokom zatočeništva MSP je porodici iz posebnog fonda mesečno izdvajao oko 40.000 dinara jer po zakonu niko nije mogao da podiže njenu platu - dodaje naš izvor.

Kako saznajemo, ovih dana na radno mesto šifranta u našoj ambasadi u Libiji biće poslat njen kolega Miloš Cokoljić.

Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su bili oteti u novembru, poginuli su 19. febrauara u američkom vazdušnom napadu na baze Islamske države u libijskom gradu Sabrata.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track