POLJOPRIVREDNICI NAJAVILI PROTEST: MUP im poručio da traktorima neće moći u Beograd
Foto: Dragan Kadic

Protestna vožnja u četvrtak

POLJOPRIVREDNICI NAJAVILI PROTEST: MUP im poručio da traktorima neće moći u Beograd

Društvo -
BEOGRAD - MUP Srbije obavestio je danas poljoprivrednike koji su za 26. novembar najavili protestnu vožnju u Beogradu, da nije moguće da toliko traktora dođe u glavni grad, jer bi to paralisalo saobraćaj i ugrozilo prava građana na slobodno kretanje.

"MUP Srbije zato poziva organizatore protesta da se kroz dijalog dogovore o načinu izražavanja nezadovoljstva, koji neće ugroziti druge građane", navodi se u saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najavila je da će organizovati u četvrtak, 26. novembra u Beogradu protestnu vožnju vojvođanskih poljoprivrednika, koji će u koloni na traktorima iskazati nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražiti njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.

Kako se navodi u saopštenju MUP, toliki broj traktora paralisao bi saobraćaj u Beogradu i ugrozio pravo građana na slobodno kretanje. "MUP Srbije zato poziva organizatore protesta da se kroz dijalog dogovore načini izražavanja nezadovoljstva, koji neće ugroziti druge građane", navodi se u saopštenju.

Defile traktora je, kako je navedeno, akcija apela i upozorenja, bez blokade puteva i zaustavljanja saobraćaja, u skladu sa propisima o pravu na javno okupljanje i slobodu govora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja