POTEŽICU VRAĆAJU IZ TRIPOLIJA: Niko neće za ambasadora u Libiju
Foto: Pritscreen

Spakovao kofere

POTEŽICU VRAĆAJU IZ TRIPOLIJA: Niko neće za ambasadora u Libiju

Društvo -
Oliver Potežica u narednih nekoliko nedelja biće vraćen iz Tripolija, ali još se ne zna ko će umesto njega biti postavljen za ambasadora Srbije u Tripoliju, saznaje Kurir.

Potežica, kome je mandat istekao još pre skoro dve godine vrlo brzo će biti povečen iz Tripolija. Problem je međutim, ko će ga naslediti.

"Istina, njemu je još 2014. godine istekao mandat ali je on tamo ostao iz dva razloga. Prvenstveno, tamo je neko morao da bude zbog Srba koji se nalaze u toj zemlji ali i zbog toga što niko nije hteo da ide odavde na njegovo mesto. Jedan od predloga je bio da u Tripoli ode diplomata Dragan Todorović još sredinom prošle godine, ali je on to odbio. Ne možemo mi nikoga na nateramo, posebno u zemlje koje nisu bezbedne. Međutim, posle pogibije naših službenika tamo i sve većih spekulacija u vezi sa njihovom otmicom, ali i ambasadorove navodne odgovornosti, on tamo nema više šta da traži. Mora biti vraćen po hitnom postupku. Kako ćemo regulisati rad naše ambasade u Libiji, da li će ona eventualno biti dislocirana u neku od najbližih zemalja, verovatno u Tunis, to ćemo ovih dana odlučiti. Potežici smo poručili da pakuje kofere za povaratak u Srbiju. Inače, on će za nekoliko dana morati da dođe u Beograd kako bi bio ispitan u vezi sa svim okolnostima koje su dovele do otmice dvoje službenika naše ambasade koji su u petak 19. febrauara nastradali", priča izvor iz Ministartsva spoljnih poslova.
Da podsetimo, Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u novembru prošle godine, a poginuli u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države kod libijskog grada Sabrate, potvrdio je obdukcioni nalaz sa VMA.
S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track