PREVARA: Direktor Srbijavoda varao na stanovima!
Foto: Zorana Jevtić

Agencija za borbu protiv korupcije tvrdi

PREVARA: Direktor Srbijavoda varao na stanovima!

Društvo -

Goran Puzović prekršio zakon jer je preduzeću „Hidrotehnika-hidroenergetika“, u kojem je paralelno radio, iznajmljivao stan svoje supruge

Po principu ko će kome ako ne svoj svome, direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović je preduzeću „Hidrotehnika-hidroenergetika“, u kojem je bio na odgovornoj funkciji, iznajmljivao stan na Senjaku čiji je vlasnik njegova supruga.Puzović je ovaj stan godinu dana rentirao firmi za 300 evra mesečno plus PDV, a Agencija za borbu protiv korupcije 4. maja ustanovila je da je na taj način „javni interes podredio privatnom“ i prekršio Zakon o borbi protiv korupcije. Radio u dilu s GavrićemOn je od 26. aprila 2013. do 29. avgusta 2014. u građevinskom preduzeću „Hidrotehnika-hidroenergetika“, koje je tada bilo u postupku privatizacije, obavljao funkciju privremenog zastupnika kapitala. Nadzorni odbor tog preduzeća je 12. avgusta 2013. doneo odluku da se tadašnjem direktoru „Hidrotehnike“ Miladinu Gavriću, najbližem Puzovićevom saradniku, s obzirom na to da živi u Valjevu, omogući zakup stana u Beogradu. A Gavrić je, zanimljivo, bez javnog konkursa, doneo odluku da stanuje upravo u stanu Puzovićeve žene Suzane Gvozdenović Puzović. Naravno, o trošku preduzeća.Iako je Nadzorni odbor odluku da se Gavriću nađe stan doneo tek 12. avgusta, ugovor o zakupu stana važio je od 1. avgusta. Puzović je bio na čelu „Hidrotehnike“ do 29. avgusta 2014, a ugovor je raskinut dva dana kasnije.Tatjana Babić, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, istakla je da je ovim postupcima Puzović „ugrozio poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije“. Iako se on branio da je Nadzorni odbor direktoru Gavriću odobrio iznos od 60.000 dinara mesečno za stan, te da je apartman njegove supruge bio za trećinu jeftiniji od toga, Agencija je odbacila te navode.

Puzoviću, Puzoviću

- Iznos od 60.000 dinara je bruto iznos koji je obuhvatao ne samo troškove zakupa stana već i prateće troškove stana, a spornim ugovorom je ugovoreno da zakupac, pored zakupnine, plaća i pripadajući iznos PDV - zaključila je Babićeva, naglasivši da je zapravo i iznos od 60.000 dinara odobren uz Puzovićevu saglasnost.Pozvali smo Puzovića, a on je samo odgovorio:- Nemam komentar. Poštujem odluku Agencije.Puzović funkciju direktora JVP „Srbijavode“ obavlja od novembra 2012. Njegov rad kritikovao je i premijer Vučić u vreme poplava 2014, kada je nastalo ono čuveno: „Puzoviću, Puzoviću!“, a nije ga štedeo ni tokom poplava ove godine kad su obilazili Čačak.

Dvostruki funkcionerVEĆ BIO U SUKOBU INTERESAInače, ovo nije prvi put da Goran Puzović dobija packe od Agencije za borbu protiv korupcije. U vreme kad je imenovan za direktora JP „Srbijavode“, on je još uvek obavljao funkciju u PD „Hidrotehnika-hidroenergetika“, što je Agencija protumačila kao sukob interesa, pa je podneo ostavku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track