PRIJAVA AMG Stefanović: Vučićev režim preko državnog medija udara na one koji ih kritikuju
Foto: Marina Lopičić

Politika ugrozila bezbednost porodice Rodić

PRIJAVA AMG Stefanović: Vučićev režim preko državnog medija udara na one koji ih kritikuju

Društvo -
BEOGRAD - Lider Levice Srbije (LS) i nekadašnji potpredsednik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović, reagujući na najgrublje kršenje zakona lista Politika, koji je objavio lične podatke vlasnika i direktora kompanije "Adrija medija grupa" Aleksandra Rodića, izjavio je da su to znaci da se Politika vraća na staro - u vreme Miloševića.

"Vučićev režim preko državnog medija udara na medije koji ih kritikuju. To je za svaku osudu. Moraju se zamračiti podaci koji mogu ugroziti nečiju sigurnost, a pogotovo u situaciji kada se piše o vlasniku lista koji kritikuje vlast. Očigledno je da su neki delovi bezbednosnih službi i političkog vrha Srbije u sprezi sa Politikom, a neki govore i da se Politika vraća na staro - u vreme Miloševića", istakao je Stefanović.

Podsetimo, Politika je današnjim tekstom "Zašto AIK banka sopstveni ugovor naziva spekulacijom" najgrublje prekršila zakon objavljujući lične podatke vlasnika i direktora kompanije "Adrija medija grupa" Aleksandra Rodića, kao i sve etičke standarde novinarstva i Kodeks novinara Srbije.

Kompanija AMG zbog ovoga će podneti krivičnu prijavu protiv Politike i njene glavne urednice Ljiljane Smajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track