PRITISAK NA MEDIJE: Dvojica navodnih inspektora UKP upali u TV Best
Foto: Profimedia

Zastrašivanje novinara

PRITISAK NA MEDIJE: Dvojica navodnih inspektora UKP upali u TV Best

Društvo -
Televizija „Best“ iz Zaječara najoštrije osuđuje današnji upad u prostorije nepoznatih osoba koji su se predstavili kao inspektori Uprave kriminalističke policije Republike Srbije.

Dvojica muškaraca, koji su ušli u televiziju „Best“, tražili su uvid u dokumentaciju i poslovanje firme, ali bez ijednog naloga suda, tužilaštva ili bilo kog državnog organa.

Ova dvojica muškaraca, nisu hteli da daju zaposlenima na televiziji ni da ubeleže podatke sa njihovih legitimacija, kako bi se proverilo da li su oni zaista poslati na službeni zadakat ili je njihov dolazak izrežiran pritisak na medij.

Rukovodstvo televizije „Best“, novinari, urednici, snimatelji i svi zaposleni, smatraju da je ovo još jedan u nizu žestokih pritisaka na slobodu medija i nezavisno izveštavanje televizije, kao i brojna istraživanja koja su novinari pokrenuli.

Ovo je novo zastrašivanje zaposlenih u televiziji „Best“ i stvaranje atmosfere cenzure i samocenzure. Slobodu govora, nezavisna istraživanja, reportaže, kao i objektivno izveštavanje televizije „Best“ iz Zaječara, neće ućutkati ni jedan policajac, a pogotovo ne oni koji nelegalnim upadima žele da zastraše svakog ko drugačije misli.

Tek nekoliko sati kasnije, povodom upada u TV Best, oglasio se MUP. Oni tvrde da da su samo radili po nalogu Tužilaštva, koje je zatražilo da se izuzme dokumentacija vezana za proveru navoda oko navodnih "koruptivnih radnji". Takođe dodaju da će "uvek i u svakoj situaciji postupiti iskuljučivo u skladu sa zakonom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track