SABOR TRUBAČA: U Guču ne krećite bez 250 evra
Foto: Kurir

Lepo, ali papreno zadovoljstvo

SABOR TRUBAČA: U Guču ne krećite bez 250 evra

Društvo -

Za najam ležaja u srpskoj varošici u periodu od 10. do 14. avgusta potrebno je izdvojiti više novca nego za grčko primorje

Ukoliko želite da ove godine odete na 56. dragačevski sabor trubača u Guči, koji se održava od 10. do 14. avgusta, i uživate u prazniku trube, napunite debelo svoj novčanik pošto će vam za pet dana u proseku biti potrebno 250 evra.Iako cene smeštaja variraju u zavisnosti od toga da li ste u samoj varošici ili nekoliko kilometara dalje od opšteg veselja, za najam ležaja moraćete da izdvojite više nego za apartman na grčkom primorju.Jedan od vlasnika soba za iznajmljivanje u Guči kaže da je razlog za ovako visoku cenu zakupa nedovoljno smeštajnih kapaciteta.- Imajte na umu da je Guča malo mesto sa svega 2.500 stanovnika i 250 kuća. S druge strane, postoje samo dva veća objekta, a Sabor poseti oko pola miliona ljudi. Smeštajni objekti rade samo tokom Sabora, pa ljudi gledaju da zarade neki dinar - objašnjava naš sagovornik i napominje da cena nije visoka jer gosti imaju lud provod 24 sata.

I miris i ukus... I lepote Srbije u Dragačevu
I miris i ukus... I lepote Srbije u Dragačevu

S druge strane, ako imate malo više avanturističkog duha i ako vam komfor nije na prvom mestu, na raspolaganju ćete imati i nekoliko kampova.Turistička organizacije Guče će ove godine imati svoj zvanični kamp u koji će moći da se smesti 300 ljudi, a onima koji ne budu uspeli da ugrabe mesto u ovom kampu preostaje najam u nekom od privatnih, ali po znatno višoj ceni.Kako navodi jedan od organizatora, gosti ne treba da budu iznenađeni ukoliko im u nekom od privatnih kampova zakupci budu posebno naplatili parking mesto.Što se tiče ponude hrane i pića, saboraši ne treba da brinu, pošto će ugostitelja biti na svakom mestu, sa raznovrsnom i bogatom ponudom dragačevskih specijaliteta kao što su svadbarski kupus iz zemljanog lonca i pečenje sa ražnja, dragačevski sir i kajmak, proja i kačamak...Ugostitelji napominju da su spremni da dočekaju goste ma koliko ih stiglo za koji dan.

Ko voli konkretno... Za kilo pečenja minimum 20 evra
Ko voli konkretno... Za kilo pečenja minimum 20 evra

Ostali troškoviPARKING 1.000 DINARAKo dolazi automobilom, moraće da plati parking 1.000 dinara za sve dane, bez obzira na to koliko se zadržava. Sreda 10. avgust i nedelja 14. avgust su, kako organizatori navode, neoficijalni festivalski dani, kada će koncerte održati Ceca Ražnatović, Riblja čorba, Miroslav Ilić i Severina, a oni koji budu želeli da budu deo atmosfere, moraće ulaznicu za koncert da plate 800 dinara.Ukoliko odlučite da odete na neki izlet, moraćete da izdvojite oko 30 evra, neki evro će vam svakako trebati i za suvenir sa ove trubačke fešte, a orkestar koji vam svira pesme po porudžbini iznad glave dodatno će istanjiti vaš novčanik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track