SAD ĆE RADITI I NA CRVENO SLOVO: Doktori će biti kažnjeni, jer su odbili da izvrše abortus
Foto: Shutterstock

Posle pisanja Kurira inspekcija u bolnici „Stefan Visoki“

SAD ĆE RADITI I NA CRVENO SLOVO: Doktori će biti kažnjeni, jer su odbili da izvrše abortus

Društvo -

Ministarstvo zdravlja naložilo Sektoru za inspekcijske poslove da proveri zašto lekari nisu uradili kiretažu na crveno slovo

Ministarstvo zdravlja naredilo je inspekcijsku kontrolu u bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci, čiji ginekolozi su nedavno odbili da izvrše prekid trudnoće jer je bio „crkveni praznik“, saznaje Kurir.Cela Srbija digla se na noge kada su nedavno trudnici, koja je iz zdravstvenih razloga tražila kiretažu, odbili da u urade medicinski zahvat jer njihovi ginekolozi ne rade na crveno slovo - a bio je Duhovski utorak. U raspravu se kasnije uključio i protojerej-stavrofor Zarije Zarić, koji je odlučio da prokune žene koje rade abortus, ali je reagovalo i nadležno ministarstvo.

- Zbog navedenih informacija Ministarstvo zdravlja naložilo je Sektoru za inspekcijske poslove da obavi uvid i kontrolu. Posle nalaza inspekcije na terenu i izveštaja moći ćemo eventualno da govorimo o više detalja - navode u ministarstvu za Kurir.Dok su u bolnici „Stefan Visoki“ odbili da bilo šta komentarišu „preko telefona“, Snežana Rakić, direktorka GAK „Narodni front“, najveće ginekološko-akušerske klinike u Srbiji, kaže da se kod njih posao obavlja 365 dana u godini.- U „Frontu“ se ginekološke intervencije obavljaju 24 sata dnevno. Nismo imali ovakav slučaj - kaže Rakićeva.J. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track