SINDIKAT PRAVOSUĐA STUPA U ŠTRAJK: Nemamo ni toner ni papir za rad, a oni nas otpuštaju!
Foto: Dado đilas

Treća redukcija broja zaposlenih

SINDIKAT PRAVOSUĐA STUPA U ŠTRAJK: Nemamo ni toner ni papir za rad, a oni nas otpuštaju!

Društvo -
Sindikat pravosuđa Srbije doneo je odluku da zaposleni stupe u štrajk upozorenja 11. januara zbog treće redukcije zaposlenih.

Ukoliko se ništa ne promeni, kako najavljuju, 19. januara će stupiti u generalni štrajk.

Predsednica Sindikata pravosuđa Slađanka Milošević rekla je da je zadržavanje zaposlenih u pravosuđu njihov jedini zahtev. Smanjenje broja zaposlenih, prema njenim rečima, otežalo bi rad pravosuđa.

"Sudije i tužioci ne treba da se bave poslom koji bi trebalo da radi pravosudna administracija, da kopiraju, skeniraju štampaju", kaže Milošević.

Ona podseća i da veliki broj zaposlenih u pravosuđu već godina radi na određeno vreme, čime se drastično krši zakon. Milošević se pita kakvu poruku država šalje ako zloupotrebljava prava ljudi zaposlenih baš u pravosuđu.

Milošević ističe i da su uslovi za rad u pravosuđu jako loši, da se dešava da nema tonera i papira. Građani, kako kaže, odvajaju sredstva u budžet i imaju pravo da očekuju da pravosuđe bude u njihovoj službi.

"Zaposlenih u pravosuđu ima 11.500, a oni prate rad oko 3.500 nosilaca pravosudnih funkcija. Na jednog nosioca funkcije ide jedan i po do dva zaposlena, nemoguće je ispuniti očekivanja i imati rezultate", smatra ona.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track