(KURIR TV) SPECIJAL AMERIKA BIRA Dačić: Sreo sam se sa Trampom u Njujorku, lepo je pričao o Srbiji
Foto: Kurir TV

(KURIR TV) SPECIJAL AMERIKA BIRA Dačić: Sreo sam se sa Trampom u Njujorku, lepo je pričao o Srbiji

Društvo -

Reporteri Kurira, koji će se uključivati tokom emisije, nalaze se u izbornim štabovima oba predsednička kandidata i na ulicama Amerike. Naši reporteri javljaju se i iz hotela Crowne Plaza, gde Ambasada Amerike organizuje praćenje izbora, dok emisiju u studiju vodi Ratko Femić.

00.15 - Završena emisija specijal Amerika bira. Ostanite uz naš sajt kako biste prvi saznali rezultate!

23.58 - Novinar Milovan Jovanović, koji je nedavno bio u Americi, reagujući na gostovanje ministra Ivice Dačića u studiju Kurir TV, izjavio je da američki sistem glasanja nikako ne treba menjati.

23.46 - Lider Nove stranke Zoran Živković za Kurir je izjavio da bi on glasao za Klintovou.

"Dobro je što je jedan od kandidata žena, a Tramp je potpuno neadvekatan izbor za predsednika bilo koje države, naročito ne SAD. Kao manje lošu opciju, ja bih izabrao Klintonovu", istakao je on.

23.37 - Sledeći gost našeg specijala Amerika bira je Zoran Panović, novinar lista Danas.

23.17 - Dačić se osvrnuo i na njegov susret sa Trampom, koji se neplanirano dogodio u Njujorku.

"Skup se održavao u hotelu Tramp u Njujorku i oni su predložili susret. Nismo pričali o politici, pričao je lepo o Srbiji, a njegova žena je iz ovog regiona. Bio je opčinjen lepotom Ane Ivanović i rekao da je ona najlepša žena na svetu", dodao je ministar spoljnih poslova za Kurir.

23.08 - "Bilo ko da pobedi treba da se izvini građanima Amerike koji su jedva čekali da se završi. Ja im poručujem da treba da promene sistem i ako neko iz OEBS to posmatra, treba na to i da im ukaže", istakao je Dačić.

23.01 - Sledeći gost uživo iz studija Kurir TV je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji zajedno sa Ratkom Femićem i Brankom Miljušem komentariše izbore u Americi.

22.57 - Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Den Tana, istakao je za Kurir da je Tramp iznenađenje ne samo za njega, već celu republikansku partiju.

"Ovde u Srbiji je veoma veliko interesovanje, a dok se ovde održavaju izbori, Srbi koji tamo žive nemaju pojma ni da se održavaju. U Americi imamo dve jake partije, kao Zvezda ili Partizan u fudbalu, to je najveća razlika, jer ovde ima dosta partija", dodao je on.

22.52 - Ekipa novinara Kurira koja izveštava uživo iz Njujorka pojasnila je sistem glasanja u Americi, koji se znatno razlikuje od sistema brojanja glasova u Srbiji, jer se računa broj elektronskih glasova država.

22.41 - Lider Levice Srbije Borko Stefanović istakao je komentarišući kampanju da ovoliko prljava nije bila poslednjih 200 godina.

"Održana je na najnižem civilizacijskom nivou, mislim da su establišment i mediji stali na stranu Klintovove, tako da je uspeh što je Tramp uopšte opstao u njoj", dodao je Stefanović.

22.34 - Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić istakao je za Kurir da se može očekivati promena u odnosima prema drugim zemljama, dok ako pobedi Klintonova, može se očekivati kontinuitet.

22.29 - Prema podacima Ninamedia na društvenim mrežama prednost ima Donald Tramp, za koga se vezuju pozitivniji komentari od njegove protivnice Hilari Klinton.

22.21 - Savetnik u Vladi Srbije Vladimir Božović, izjavio je da očekuje stabilnost u regionu, bez obzira na rezultate izbore, rekao je sa svečanosti koja je priredila Ambasada SAD.

22.11 - Ekipa Kurira uživo sa Pete avenije javila se i prenela atmosferu, gde svi željno iščekuju prve rezultate.

22.01 - Predsednik Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić za Kurir je izjavio da je došao kraj veoma teške kampanje.

"Najbolji način da se proslavi završetak teške kampanje u Americi. Bila je veoma specifična i najpre teška.

21.46 - Novi gost u studiju Kurir TV je pravnik Miloje Popović Kavaja, koji je izjavio da je Tramp nova pojava, a da se se u Americi strahovito plaše da on ne prizna izbore.

21.38 - Iz hotela Crowne Plaza naša ekipa uzela je izjavu i od američkog ambasadora Kajla Skata, koji je izjavio da Srbija može da očekuje podršku za integracije bez obzira na to ko će pobediti na izborima.

21.19 - Stigao je i prvi gost naše večerašnje emisije, Voja Žanetić, vlasnik PR agencije Mosaic, koji je izjavio da su ovi izbori početak rušenja političkog sistema u Americi.

21.16 - Uživo iz hotela Crowne Plaza naša ekipa intervjuisala je lidera DS Dragana Šutanovca.

21.04 - Ekipa Kurira uživo se javila iz Njujorka kako bi prenela atmosferu iz Amerike.

21.00 - Počela specijalna emisija Amerika bira. Sa Ratkom Femićem o izborima prvo diskutuje Branko Miljuš, glavni odgovorni urednik Nacionalne poslovne revije

Uživo sa nama biće Ivica Dačić, Voja Žanetić, Zoran Panović i mnogi drugi zanimljivi i kredibilni gosti koji će govoriti o mogućim posledicama večerašnjeg izbora na budućnost Srbije, odnosima u svetu posle izbora, uzrocima duboke podele među pristalicama dva predsednička kandidata...

Saznajte prvi! Budite obavešteni! Budite od 21 sata uz www.kurir.rs i naše stranice na društvenim mrežama Youtube i Facebook.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track