SPECIJALNA EMISIJA KURIR TV: 10 top izjava! Tramp nas voli više od Putina! Srbija 51. država SAD!
Foto: Kurir

Na zahtev mnogobrojnih gledalaca

SPECIJALNA EMISIJA KURIR TV: 10 top izjava! Tramp nas voli više od Putina! Srbija 51. država SAD!

Društvo -

U prethodna dva dana Kurir TV vas je obaveštavao o izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bili smo u Crowne Plaza gde je američka ambasada organizovala svečani prijem, boravili smo u središtu zbivanja u Njujorku odakle su naši novinari izveštavali i istovremeno smo uživo iz studija emitovali program gde smo ugostili ministre spoljnih poslova Ivicu Dačića i rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandra Vučina, kao i više od dvadeset analitičara, publicista, književnika, lidera i predstavnika političkih partija.

Na zahtev mnogobrojnih gledalaca Kurir TV-a i posetilaca našeg portala izdvajamo deset najupečatljivih izjava iz poslednjeg specijala emisije, emitovanog uživo samo dan nakon proglašenja Donalda Trampa za pobednika na izborima u Americi.

Bogoljub Karić, biznismen u ekskluzivnom telefonskom uključenju za Kurir TV iz Moskve, izjavio je da će očekuje da će “vrlo brzo” doći do susreta Vladimira Putina i Donalda Trampa, ističući da će se lično zalagati da se satanak ruskog i američkog predsednika održi u Beogradu. Karić kaže da očekuje nakon Trampove pobede da se Srbija sačuva u granicama u kojima jeste.

“Najvažije je da se zaustavi stvaranje Beogradskog pašaluka. Srbija treba da postane strateški partner Vašingtonu, jer nas vezuje vekovno prijateljstvo, koje je zbog pogrešne politike poništeno”, rekao nam je Karić.

Boško Jakšić, novinar, kaže da nije od onih koji hvale vlast u zemlji, ali ističe da je u prethodnim mesecima bio prijatno iznenađen uzdržanošću vlasti da se ne meša u navijački proces kakav inače karakteriše javnost i deo medija.

“Ovde je bila euforija za Trampa. Nismo ni razmišljali šta bi se dogodilo ukoliko Hilari pobedi”, rekao nam je Jakšić.

Dragan Šutanovac, predsednik DS-a, gostujući na Kurir TV-u kaže da je u žiži kampanje u julu mesecu boravio u Americi, gde je prisustvovao konvenciji Demokratske partije u Filadelfiji. Najupečatljiviji utisak na njega je ostavio govor odlazećeg predsednika Baraka Obame, koji je davanjem podrške Hilari Klinton o njoj govorio kao o kandidatu koji bi dolaskom na čelo Amerike bio bolji predsednik od njega.

Miša Đurković, analitičar, ocenio je u gostujući na Kurir TV-u da se na izborima u Americi upravo dogovilo ono što i u Velikoj Britaniji sa Bregzitom. Kaže da je američki narod želeo promene zato je i glasao za Trampa.

“Ovo je čista američka priča, ali ovakve stvari se ne dešavaju slučajno”, rekao nam je Đurković.

Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije, kaže da se i sam Donald Tramp iznenadio pobedom. Stefanović koji je i bivši diplomata u SAD-u, ističe u izjavi za Kurir TV da je Trampova pobeda odraz volje građana

Ne očekuje velike promene na političkom polju, jer kako kaže “američka politika se teško menja”, ali otkriva nam i da je njegov favorit bio Berni Sanders.

Dragoljub Draža Petrović, novinar, kaže da je Tramp postao toliko popularan u Srbiji da nam predsednički izbori nisu ni potrebni.

"Ja bih predložio da se mi trampimo. Pošto je Tramp postao u Srbiji popularniji od Vladimira Putina, možemo postati 51. Američka Država bez problema", rekao je Petrović.

Žarko Paspalj, bivši košarkaš, kaže da je živeći u SAD uvideo da su amerikanci dobar narod, uvek spreman da pomogne shodno svojim mogucnostima.

“U Americi neko ko radi dobro s voj posao može da uspe, što je velika razlika u odnosu na našu zemlju zbog čega Amerika i zaslužuje poseban respekt”, rekao je Paspalj gostujući na Kurir TV.

Za Trampa kaže da je do pobede došao sam, bez velike podrške Republikanske partije.

Aleksandar Vulin, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna izjavio je gostujući na Kurir TV-u da se svet promenio, a samim tim se promenila i Amerika.

“Ovi izbori sa zato i bili značajni, jer smo kroz njih videli kako se Amerika menja, a u narednim mesecima videćemo kako će se svi svetski političari opredeljivati prema promeni koja se dogodila u SAD-u”, rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je na Kurir TV-u rekao i da primećuje euforiju u Srbiji zbog pobede Donalda Trampa, ističući da u svom životnom veku nije video tolike simpatije srpskog naroda prema jednom američkom predsedniku.

Ratko Femić, urednik i voditelj Kurir TV-a, i Dragoljub Draža Petrović, u specijalnoj emisiji posvećenoj izborima u Americi i pobedi Donalda Trampa, ozbiljnoj analizi izbornog rezultata dali su i malu dozu humora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track