Srbi oteti u Libiji su dobro, drama se uskoro okončava!
Foto: Facebook), Jovica Stepić, Privatna Arhiva

Državni sekretar Odalović

Srbi oteti u Libiji su dobro, drama se uskoro okončava!

Društvo -
Dragan Mišić (57), brat otetog vozača Jovice Stepića, i dalje živi u neizvesnosti i strahuje da može da dođe do najgoreg

BEOGRAD - Državljani Srbije koji su oteti u Libiji dobro su i drama će se uskoro okončati, izjavio je Veljko Odalović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova.Odalović je rekao da nije bilo nivoa bezbednosne strukture s kojom nije komunicirano, te da je Srbija dobila uveravanja da će se sve brzo okončati na najbolji mogući način.

- Dobili smo uveravanja da su oteti u dobrom stanju, više od toga nismo ni želeli da tražimo jer bi možda svaka dalja zalaženja u to mogla da budu problem - kazao je Odalović i dodao da MSP razmatra šta bi trebalo da se uradi sa Ambasadom Srbije u Tripoliju.Dragan Mišić (57), brat otetog vozača Jovice Stepića, i dalje živi u neizvesnosti i strahuje da može da dođe do najgoreg.- Situacija je užasna i još ne znamo ništa o Jovici! Nadamo se najboljem, ali nas brige i sumnje izjedaju. Najgore od svega je što nam se niko iz vlasti ne obraća, a da mi je brat navodno još uvek živ saznao sam iz medija. Obećavali su da će se sve rešiti za 48 sati, a prošlo je skoro mesec dana - kaže Mišić.Podsetimo, službenici Ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su 8. novembra, kada je pucano na kolonu vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije Oliver Potežica, koji tom prilikom nije povređen.(J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track