SRPSKA DELEGACIJA U NJUJORKU: Vlada će pomoći obnovu hrama Svetog Save
Foto: Reuters

Sačuvati svetinju

SRPSKA DELEGACIJA U NJUJORKU: Vlada će pomoći obnovu hrama Svetog Save

Društvo -

NJUJORK - Beograd, sa Vladom Srbije, pružiti svu potrebnu pomoć, bilo prilikom izrade projekata ili donrianja sredstava.

NJUJORK - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je crkvu i sam posećivao dok je živeo u Njujorku, dodavši da ona mnogo znači svim našim ljudima koji žive u Njujorku, te da je zato važno da crkva povrati nekadašnji sjaj i vrati se što pre u funkciju.

Dodao je da će Beograd, sa Vladom Srbije, pružiti svu potrebnu pomoć, bilo prilikom izrade projekata ili donrianja sredstava.

"Šta god treba, uradićemo da bi se crkva što pre oporavila i vratila u pređašnje stanje", rekao je Mali.

"Svakako nećemo dozviliti da ostanu ruševine. Stalo nam je da se to uradi i zato smo danas ovde, da vidimo koji su nam naredni koraci", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je istakla da je ministarstvo spremno da zajedno sa našim građevinskim kompanijama i arhitektama maksimalno pomogne da se projekti naprave što pre i da nakon toga poče sa gradnja.

Starešina hrama Svetog Save, protojerej Đokan Majstorović zahvalio je na poseti i rekao da se nada da će crkva biti što pre obnovljena i da će moći ponovo da otvori svoja vrata.

Saborni hram Svetog Save u Njujorku izgoreo je u požaru koji je izbio za vreme uskršnjih praznika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track