STEFANOVIĆ: Ne očekujem da bezbednost Srbije bude ugrožena zbog Makedonije, ali MI SMO SPREMNI
Foto: Dado Đilas

Građani, budite spokojni

STEFANOVIĆ: Ne očekujem da bezbednost Srbije bude ugrožena zbog Makedonije, ali MI SMO SPREMNI

Društvo -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ne očekuje da bezbednost Srbije bude ugrožena zbog dešavanja u Makedoniji, ali da su bezbednosne snage spremne da reaguju i u tom slučaju.

On je novinarima u Beogradu rekao da je vlada ranije predviđala "sve moguće situacije i scenarije" u državama u okruženju i pripremala se za takva dešavanja.

Stefanović je rekao i da očekuje da će glavni deo sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti biti posvećen dešavanjima u Makedoniji i merema koje bi službe bezbednosti trebalo, eventualno, da preduzmu.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Upitan o navodima da se spremaju napadi na policijske stanice u južnom delu centralne Srbije, Stefanović je kazao da već neko vreme postoji upozorenja da se podigne nivo bezbednosti i da već izvesno vreme postoje mere za zaštitu policijskih stanica u celoj Srbiji.

On je kazao da je policija sa Vojskom Srbije napravila raspored snaga kako bi se očuvala bezbednost zemlje i da će ako bude bilo potrebe te snage biti razmeštane. Na pitanje da li će jedinice žandarmerije biti vraćene u Kopnenu zonu bezbednosti, Stefanović je rekao da za to nema potrebe.

Stefanović je upitan da li su turske obaveštajne službe umešane u Srbiji, rekao da ne raspolaže sa svim podacima i da su strane službe bezbednosti u nadležnosti BIA, ali da će se službe bezbednosti truditi da spreče negativna delovanja stranih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najdramatičniji trenuci protesta u Skoplju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja