SUSRET KUBUROVIĆ - LI: Saradnja i dobri prijateljski odnosi
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Razgovarali ministarka pravde i kineski ambasador

SUSRET KUBUROVIĆ - LI: Saradnja i dobri prijateljski odnosi

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović i ambasador Kine u Srbiji Li Mančangom saglasili su se danas da Srbija i Kina imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, kao i da su politički odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou.

Kuburović i Li su na sastanku istakli da su dve zemlje u proteklom periodu potpisale veliki broj sporazuma koji će unaprediti saradnju dve države u svim društvenim oblastima, a posebno kada je u pitanju interesovanje potencijalnih kineskih investitora za ulaganje u Srbiju.

Ambasador Kine je čestitao Kuburović na imenovanju za ministra pravde, te istakao da očekuje punu saradnju između kineskog i srpskog Ministarstva pravde.

Kuburović i Li su ukazali i da su Kina i Srbija u proteklom periodu već intezivirale saradnju u oblasti pravosuđa, budući da je delegacija sudija iz Kine bila u poseti srpskim pravosudnim institucijama, a predstavnici našeg pravosuđa u uzvratnoj poseti.

Kuburović je poručila da je Ministarstvo pravde na raspolaganju za svaku vrstu saradnje i da je spremno za zaključivanje bilateralnih ugovora kojima će se na još bolji način regulisati pravna saradnja dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track