SUTRA SNEG I U GRADOVIMA! Ujutro MINUS 4, stiže ZAHLAĐENJE i jak vetar
Foto: Fonet

SUTRA SNEG I U GRADOVIMA! Ujutro MINUS 4, stiže ZAHLAĐENJE i jak vetar

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno i hladno vreme, mestimično sa slabim snegom, dok će u Timočkoj krajini preovlađivati sunčano i malo toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno jak. Jutarnja temperatura kretaće se od -4 do -1 stepen, a najviša dnevna u većini mesta od nula do tri stepena, dok će u Timočkoj Krajini biti oko šest sepeni, navodi se u saopštenju RHMZ-a.

U Beogradu će sutra ujutro povremeno padati slab sneg, a tokom dana biće uglavnom suvo, umereno do potpuno oblačno i hladno vreme, sa slabim i umerenim severozapadnim vetrom.

Jutarnja temperatura biće oko -1, a najviša dnevna oko dva stepena.

Vreme narednih sedam dana

U Srbiji će u narednih sedam dana biti hladno, sa temperaturom ispod prosečnih vrednosti. Do nedelje će biti suvo i uglavnom sunčano, samo će se ponegde u nižim predelima duže tokom dana zadržati magla ili niska oblačnost.

Foto: AP
Foto: AP

Vreme će od nedelje biti umereno i potpuno oblačno, mestimično sa padavinama, najpre sa kišom, a od utorka sa snegom, uglavnom u južnim i centralnim predelima. U Beogradu će se u narednih sedam dana zadržati hladno vreme sa temperaturom ispod proseka.

Do nedelje će biti suvo i uglavnom sunčano, uz duže zadržavanje magle ili niske oblačnosti u nižim delovima grada. Od nedelje će biti umereno i potpuno oblačno, povremeno sa slabim padavinama, najpre sa kišom, a od utorka sa snegom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 15. decembar: Moguće su tegobe kod osoba sa kardiovaskularnim i cerebrovaskularnim oboljenjima i astmatičara. Kod meteoropata može doći do poremećaja sna, razdražljivosti i glavobolje, a svima se preporučuje dodatni oprez u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja