TUŽILAC HEROJ BORI SE PROTIV NASILJA: Zabraniti emitovanje Farme!
Foto: Dragan Kadić I Printscreen

RRA ima rok od 48 sati da zabrani nasilje na TV

TUŽILAC HEROJ BORI SE PROTIV NASILJA: Zabraniti emitovanje Farme!

Društvo -
BEOGRAD - Opštinski javni tužilac u Mladenovcu Dragan Jovanović uputio je danas zahtev za zabranu emitovanja "Farme", jer mu je preko glave svakodnevnog nasilja koje se odvija u ovom rijalitiju, dok je ministar pravde Nikola Selaković tvrdi da je to presedan.

S druge strane, ministar pravde Nikola Selaković iznenađen je potezom tužioca i za njega je, kako kaže, presedan ukidanje ove emisije koja promoviše nasilje i nemoral?!

Jovanović je, kako saznaje Kurir, svoju odluku doneo nakon što su sve nadležne institucije zatvorile oči i dopustile da nasilje i kriminal budu deo svakodnevice.

- S obzirom na to da RRA nije reagovala na kriminalne radnje, Jovanović je odlučio da uđe u borbu sa vetrenjačama. Verujem da smatra da kao tužilac treba i mora da reaguje, pogotovo što postoje indicije da će se ovaj rijaliti završiti krvoprolićem - ističe naš sagovornik.

I dok se tužilac donkihotovski upustio u borbu protiv šunda, kiča i nasilja, ministar pravde o njegovom potezu saznao je od medija, a kako kaže, "ne pamti da se tako nešto dogodilo u Srbiji."

-Javno tužilačka organizacija je hijerarhijski organizovan deo pravosudnog sistema, ne pamtim da je neko u Srbiji iz organa pravosudne vlasti tražio ukidanje nečega. Razgovaraću sa ljudima koji upravljaju Javnim tužilaštvom - rekao je kratko Selaković.

Zahtev tužioca stići će u Radiodifuznu agenciju redovnom poštom u ponedeljak. Tužilac u zahtevu traži da se najkasnije u roku od 48 časova zabrani dalja realizacija programa "Farma".

(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track