UKUĆANI ĆUTE Majka ključalom vodom spržila bebi noge?
Foto: Shutterstock

Ivani M. (25) određeno policijsko zadržavanje od 48 sati

UKUĆANI ĆUTE Majka ključalom vodom spržila bebi noge?

Društvo -

BEOGRAD - Ivana M. (25) uhapšena je juče zbog postojanja osnovane sumnje da je svojoj jedanaestomesečnoj bebi Z. M. ključalom vodom nanela opekotine!

Takođe, sumnjiči se da je izvršila krivično delo zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica. Određeno joj je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.Teške povredePodsetimo, majka je preksinoć donela bebu Z. M. na Dečju kliniku u Tiršovoj, gde su joj konstatovane opekotine trećeg stepena, koje su okarakterisane kao teške telesne povrede, a slučaj je predat policiji i centru za socijalni rad.Kako Kurir saznaje, Ivana je tokom saslušanja u policiji izjavila da je beba sama dohvatila lonac s ključalom vodom i prolila vodu po nožicama. Muamet, njen suprug, koji inače nije biološki otac povređene devojčice, juče je bio vidno uznemiren i nije želeo da daje izjave.- Bio sam u policiji, oni okrivljuju nju, nevinu majku da je kriva, strašno - kratko je prokomentarisao.

Ne krivi suprugu... Muž Muamet
Ne krivi suprugu... Muž Muamet

Komšiluk je brani

Muametov sin iz prvog braka to veče nije bio kod kuće i kaže da ne zna šta se desilo, a Muametov stric je ponavljao da ne zna srpski i da ga ništa ne pitamo.Njihova komšinica Dušica Savić ističe da majka ne bi namerno povredili dete.- Oni su divni ljudi, za njih imam samo reči hvale. To dete nije njegovo, ali ga je on vrlo lepo prihvatio. Ona je došla tu da živi pre četiri meseca iz Kragujevca. Nikada nisu imali problema, stvarno su veoma dobri i pošteni ljudi - rekla je ona.Iz Tiršove navode da je beba prvo primljena u hitnu hiruršku službu, gde su joj konstatovane povrede, a zatim i na odeljenje intenzivne nege, gde je zbrinuta.- Juče je prebačena na odeljenje plastične hirurgije i lekari vrše dalju dijagnostiku, prave plan lečenja i procenu da li će je operisati - saopštili su u Tiršovoj.

Centar za socijalni radJOŠ UTVRĐUJEMO ŠTA SE DESILOU Gradskom centru za socijalni rad navode da se još uvek utvrđuje način na koji je beba zadobila potvrde i da se delo još uvek ne može kvalifikovati kao porodično nasilje.- Izmeštanje deteta iz primarne porodice je mera za kojom centar poseže u situacijama kad je dete životno ugroženo ili kad postoji razuman povod da se veruje da bi ne preduzimanjem ove mere ono bilo izloženo daljem ozbiljnom ugrožavanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track