URNEBESNO: Dragica Nikolić umislila atentat u Lebanu, tražila zalihe krvi!
Foto: Beta Nenad Petrović

Prva dama Srbije malo se precenila

URNEBESNO: Dragica Nikolić umislila atentat u Lebanu, tražila zalihe krvi!

Društvo -
Iživljavanje: Po nalogu Fondacije Dragice Nikolić opštinske vlasti morale da obezbede sanitet s dozom krvne grupe predsednikove supruge ako neko izvrši na nju atentat dok deli paketiće (?!)

BEOGRAD - Dragica Nikolić, supruga šefa države Tomislava Nikolića, baš se uživela u ulogu prve dame, pošto je zahtevala specijalan tretman kao da je, u najmanju ruku, engleska kraljica Elizabeta, Barak Obama ili Vladimir Putin.

Nikolićka je, naime, kako Kurir saznaje, tražila od opštinskih vlasti u Lebanu da obezbede sanitet s dozom njene krvne grupe za slučaj da neko na nju izvrši atentat (?!).

Lokalna vlast se potrudila da ispuni želje prvoj dami, te je krv dopremljena iz leskovačkog Doma zdravlja.Zahtev je apsurdniji ako se ima u vidu da prva dama nije išla u, recimo, Avganistan, već u 298 kilometara od Beograda udaljeno srpsko Lebane, kako bi u ime svoje fondacije podelila novogodišnje paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica.Dežurao i lekarPredsednik opštine Lebane Goran Janjić, inače bivši direktor Doma zdravlja u tom mestu, potvrđuje da je sanitet bio obezbeđen tokom posete prve dame.- Uradili smo to po nalogu Fondacije. Obezbedili smo sanitet s dozom krvne grupe gospođe Nikolić. Pošto mi u lebanskoj bolnici nemamo transfuziološko odeljenje, krv smo dopremili iz Doma zdravlja u Leskovcu. U sanitetu, koji ima EKG i aparat za reanimaciju, dežurao je jedan lekar. Srećom, nije bilo potrebe za njegovom intervencijom - priča za Kurir Janjić i dodaje da se prva dama zadržala oko sat i po vremena:- Došla je oko 10.30 ujutru u pratnji ljudi iz protokola, koji su nam objašnjavali gde ko da sedne, stane. Prvo je porazgovarala s nama, a onda se družila s decom oko pola sata, podelila paketiće i oko 11.30-12.00 sati otišla. Među najsiromašnijim smo opštinama i zahvalni smo na njenoj pažnji.Fešta o našem troškuMarko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policija, tvrdi da je reč o klasičnoj zloupotrebi državnih resursa:- Odakle pravo privatnoj fondaciji da traži državni sanitet?! Dragica kao da je Obama, pa je još i prestravljena da će u Lebanu da je napadnu talibani. Prave feštu o našem trošku. U svetu su supruge šefova država poznate po skromnosti i altruizmu.Ni u Fondaciji ni u Predsedništvu juče nisu hteli da komentarišu ovaj ispad prve dame.

ZloupotrebaDRAGICA NEMA PRAVO NA MEDICINSKU PRATNJUNicović objašnjava da predsednik države i premijer imaju pravo na pratnju kvalifikovanog medicinskog osoblja ako idu kroz rizične zone, ali u inostranstvu. Ponekad se u istim slučajevima to može odobriti i ministrima odbrane ili policije:- Nigde u svetu, ali nigde nije praksa da takav tretman imaju članovi porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track