(VIDEO) GENIJE IZ KIKINDE: Aleksa Konstantinov najbolji matematičar na svetu!
Foto: Youtube Printscreen

Srbiji doneo zlato

(VIDEO) GENIJE IZ KIKINDE: Aleksa Konstantinov najbolji matematičar na svetu!

Društvo -
Da je uspeh mladih matematičara iz Srbije ogroman, potvrđuje i podatak da su u konkurenciji takmičara iz preko 100 zemalja sveta upravo članovi tima iz Srbije osvojili četiri medalje - zlatnu, srebrnu, dve bronzane i dve specijalne pohvale

KIKINDA - Kikinđanin Aleksa Konstantinov osvojio je zlatnu medalju na 56. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike, održanoj na Tajlandu.

Da je uspeh mladih matematičara iz Srbije ogroman potvrđuje i podatak da su u konkurenciji takmičara iz preko 100 zemalja sveta upravo članovi tima iz Srbije sa osvojene četiri medalje - zlatnom, srebrnom, dve bronzane i dve specijalne pohvale, bili među najboljima. Kikinđani su s razlogom ponosni na svog Aleksu.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

U najjačoj međunarodnoj konkurenciji, Kikinđanin Aleksa Konstantinov, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, bio je i najuspešniji. A put do zlatne medalje na Matematičkoj olimpijadi Aleksa je zapravo započeo u kikindskoj Osnovnoj školi "Sveti Sava", kada ga je matematika očarala.

"Moja ljubav prema matematici započela je još u osnovnoj školi, a tu ljubav razvijala je profesorka Desanka Čepelnik. Puno je radila na mom uspehu, postavila je prave temelje mog znanja i zbog toga sam joj neizmerno zahvalan", priča Aleksa.Predan rad u beogradskoj Matematičkoj gimnaziji, uz veliku podršku i podstrek profesora, doneo je pre svega Aleksi i njegovoj porodici, veliko zadovoljstvo i oficijelne nagrade. Pripreme za samo takmičenje su konstantne, to kako kaže Aleksa, nije obaveza – već ljubav prema matematici.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

"Nama matematika nije obaveza, već ljubav i strast, najlepša zanimacija. Treba stvarno spoznati lepotu matematike kao prelepe nauke. Na taj način, nama pripreme za takmičenja ne padaju teško, mi to radimo svakodnevno."

(RTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track