(VIDEO) SKANDALOZNA IZJAVA POPULARNOG GLUMCA MLADENA NELEVIĆA: Srbi su 1918. okupirali Crnu Goru!
Foto: Printscreen Youtube

Serija o Božićnom ustanku

(VIDEO) SKANDALOZNA IZJAVA POPULARNOG GLUMCA MLADENA NELEVIĆA: Srbi su 1918. okupirali Crnu Goru!

Društvo -

Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Mladen Nelević nedavno je iskazao stav da su Srbi okupirali Crnu Goru.

Na snimku koji je zabeležen prilikom snimanja serije „Božićni ustanak“, u kojoj Nelević tumači lik Todora, glumac kaže:

„Veoma sam zadovoljan i ponosan onim što sam uradio. Igram čovjeka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vrijeme nekih političkih zbivanja kada je kralj Nikola otišao u Francusku (…) E sad, tu se dešavaju neke stvari – dolazi opet okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gdje se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju„, objašnjava Nelević u oficijelnom snimku o seriji, dodajući da u Crnu Goru tada dolazi 3.000 hiljade srpskih vojnika, dopremaju se topovi, a lik kojeg Nelević tumači treba da se od toga brani.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Serija „Božićni ustanak“ u produkciji Javnog servisa i režiji Željka Sošića izazvala je izuzetnu pažnju javnosti zbog kontroverzne tematike i prati je nedvosmislena osuda javnosti zbog krivotvorenja istorijskih činjenica, navodi portal In4S.

Ovaj portal međutim navodi da je serija prepuna "neverovatnih konstrukcija", i podseća da je stručni konsultant za istorijska pitanja, istoričar Novak Adžić, saopštio da dalje ne želi da učestvuje u tom projektu i da nema ništa više s tom serijom.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

„Do sad su emitovane dvije epizode koje, po mom sudu, vrijeđaju i negiraju istorijsku istinu o Crnoj Gori i Crnogorcima ondašnjeg vremena. Zahtijevam da se ubuduće, u narednim epizodama pomenute serije, moje ime izbriše kao stručnog konsultanta za istorijska pitanja, jer u ovoj seriji, očigledno imaginacija i lična projekcija i doživljaji autora scenarija, nijesu podudarni sa onim kako je bilo dogovoreno i predviđeno kad je, prije par godina, uvaženi reditelj i scenarista tražio od mene da budem angažovan na ovom projektu, na kojem sam, inače, na sebe preuzeo ulogu učitelja i snabjevača dokumenata itd“, naveo je Adžić u obrazloženju, a prenosi In4S.

Mladen Nelević je koji je rođen 13. januara 1957. godine u Zenici. Starija publika pamti ovoga glumca kao legendarnog profesora iz predstave Sarajevska audicija. Mlađe generacije su ga upoznale kroz likove u gledanim TV serijama Vojna akademija i Budva na pjenu od mora.

http://www.youtube.com/watch?v=-U5Iqs1Guaw

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Državni udar, deo turističke ponude u Crnoj Gori

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja