VLAST POKUŠAVA DA NAS UĆUTKA: Policija saslušava i odgovornog urednika Kurira Mariju Kordić

Skandal

VLAST POKUŠAVA DA NAS UĆUTKA: Policija saslušava i odgovornog urednika Kurira Mariju Kordić

Društvo -
BEOGRAD - Uprava kriminalističke policije pozvala je na saslušanje i odgovornog urednika Kurira, Mariju Kordić, čime se nastavlja brutalan pritisak vlasti na naš list.

Kordićeva je pozvana da da izjavu u 16 časova, u sedištu UKP, zbog tekstova koje je Kurir objavljivao o malverzacijama i mahinacijama aktuelne vlasti i licima koja su sa njima povezana.

Odgovorni urednik Kurira, kao i glavni urednik Milan Lađević, i vlasnik Aleksandar Rodić, biće saslušana zbog navodnog izazivanja panike i nereda. Ovakvim pritiscima i zastrašivanjem, vlast na nečuven način pokušava kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe, Aleksandra Rodića, kao i svih urednika i novinara naše medijske kuće.

To nas, međutim, neće sprečiti da se i dalje bavimo istraživačkim novinarstvom, poštujući sve standarde novinarske profesije, kao i sve zakone. Ovakvi pritisci vlasti neće nas uplašiti da kritikujemo sve loše poteze ove ili bilo koje druge vlade i sve negativne pojave u srpskom društvu.

U Srbiji je postalo više nego očigledno da bilo koji medij koji se drzne da izrekne kritiku na račun vladajuće garniture momentalno bude satanizovan u režimskim medijima i zastrašivan saslušanjima u policiji zbog izvršenja navodnih krivičnih dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track