VOZAČI, SAMO POLAKO: JUG Srbije ZAVEJAN, čuvajte se SNEŽNIH NANOSA!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Saobraćaj usporen zbog poledice i snega

VOZAČI, SAMO POLAKO: JUG Srbije ZAVEJAN, čuvajte se SNEŽNIH NANOSA!

Društvo -

BEOGRAD - Saobraćaj je usporen zbog zimskih uslova vožžnje, najvišše snega je palo u južžnim, istočnim, jugoistočnim i centralnim delovima Srbije, dok je ponegde moguće i stvaranje manjih snežžnih nanosa, saopštio je AMSS.

Prema rečima meterologa počinje period ledenih dana, kada će se temperature kretati u intervalu između desetog i dvadesetog podeoka ispod nule.

I pored intezivnih intervencija putara na posipanju kritičnih deonica jak mraz i veoma niske temperature pretvaraju svaku iole vlažžnu deonicu u led ili izražženu poledicu na koju iz AMSS posebno upozoravaju vozače.

Foto: Marko Marković
Foto: Marko Marković

Zbog pojačanog strujanja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza najpre dolazi do formiranja poledice na mostovima i nadvožnjacima, stoga je potrebno prilagoditi vožnju i brzinu uslovima na putu.

Na put treba kretati isključivo sa kompletnom zimskom opremom, jer su česta proklizavanja i preprečavanja vozila posebno na usponima i prevojima, koja su ujedno i uzrok zastoja i pekida u saobraćaju. Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta, međutim kako je sutra Božić naročito u popodnevnim satima očekujemo pojačan saobraćaj najviše na izlazu iz većih gradskih sredina, a to ujedno može biti uzrok nešto dužeg zadržavanja i na naplatnim rampama, kao i na graničnim prelazima.

BONUS VIDEO: Važni saveti za ledene dane...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track