ZAŠTO TI MUVAŠ MOJU DEVOJKU: Đak voždovačke Škole za negu lepote pretučen zbog ljubomore
Foto: Shutterstock

Dokle više

ZAŠTO TI MUVAŠ MOJU DEVOJKU: Đak voždovačke Škole za negu lepote pretučen zbog ljubomore

Društvo -

Četvorica mladića upala u Srednju školu za negu lepote i đaka udarila u vilicu u momentu kad školski policajac nije bio tu

Sedamnaestogodišnji učenik Srednje škole za negu lepote u Beogradu zadobio je povrede glave nakon što su ga četvorica mladića izvukla i škole i pretukla u školskom dvorištu!

TUČA U ŠKOLI ZA NEGU LEPOTE NA VOŽDOVCU Đaka (17) izvukli i prebili ZBOG DEVOJKE naočigled profesora

Do incidenta je došlo juče oko 13 časova, a razlog tuče je bila ljubomora jednog od nasilnika, koji inače nije đak ove obrazovne ustanove.

- Napadnuti učenik je bio dežuran. Četvorica mladića čekala su da se školski policajac udalji i da nikoga nema u blizini, upala su u školu i učenika izvukla napolje. Jedan od njih ga je pitao: „Zašto ti muvaš moju devojku?!“ - priča za Kurir direktorka škole Veselinka Životić i dodaje da je učenik zadobio udarac u vilicu.U tom trenutku nastava je bila u toku. Napad nije video niko od profesora ili zaposlenih.- Školska policajka je obilazila školu kad je čula da se nešto dešava. Pojurila je za njima, ali nije uspela da ih uhvati - dodaje Životićeva.

Traži još jednog policajca... Direktorka Veselinka Životić
Traži još jednog policajca... Direktorka Veselinka Životić

Ona kaže da je pretučeni učenik uzoran mladić:- Meni je najbitnije da je dete dobro. Povreda, srećom, nije ozbiljna. Odmah sam obavestila dečakove roditelje i on je u pratnji jednog profesora prevezen u Urgentni centar.Naglašava da je s mladićima koji su učenika napali i ranije imala problema.- Oni se stalno motaju oko škole i ispisuju grafite. Meni su pretili i to sam prijavila policiji. Veliki problem u školi je taj što imamo školskog policajca samo u jednoj smeni, a policajka, pored naše, pokriva još dve škole. Već 12 godina od MUP Voždovac tražimo da nam obezbedi policajca za drugu smenu.U Ministarstvu prosvete nismo dobili odgovore na pitanja šta će uraditi povodom sve većeg broja slučajeva nasilja u školama.

Dobrivoje RadovanovićMOGLI SU DA UBIJU DEČAKADobrivoje Radovanović, psiholog i kriminolog, kaže da je uzrok sve češćeg nasilja u školama agresija kod dece, koja je posledica loših odnosa u porodici.- Četvorica mladića mogla su da ubiju učenika. Mora se pod hitno u svim školama uvesti policajac koji će da sve vreme bude tamo, a ne kao sada da dežura u dve-tri škole, a u stvari da ne bude nigde.

Ministarstvo prosveteZAŠTITIĆEMO ĐAKE I NASTAVNIKEMinistarstvo prosvete saopštilo je sinoć da će učiniti sve da zaštiti učenike i nastavnike ove, ali i svih drugih škola, jer je njihova bezbednost prioritet. Pomoćnik ministra Bogoljub Lazarević je rekao da će utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do ovog slučaja, kao i postupke škole:- Izjava direktorke da je to svakodnevna pojava i da je škola nemoćna je iznenađujuća. Škola je bila dužna da se obrati ostalim nadležnim institucijama za pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track