SINIŠA MALI IZ KOLONE PRAJDA: Vučić razume moju potrebu da budem ovde
Foto: Silvija Slamnig

Gradonačelnik Beograda za Kurir sa Parade Ponosa

SINIŠA MALI IZ KOLONE PRAJDA: Vučić razume moju potrebu da budem ovde

Društvo -
Kad je premijer rekao rekao da neće ići na Paradu ponosa, ja sam svog prijatelja pozvao i rekao da bih voleo da budem tamo jer mislim da je to jako važno za Beograd. On je rekao naravno, što je samo izraz i pokazatelj slobode za koju smo se borili

BEOGRAD - Siniša Mali, gradonačelnik Beograda poručio je za Kurir sa Prajda da je važno da pokažemo da je Beograd svetski, kosmpolitiski grad koji prepoznaje i poštuje različitosti. Iako je premijer otvoreno priznao da mu ne pada na pamet da dođe na Paradu, Mali kaže da se čuo sa prvim čovekom Vlade, te da mu je rako da će on šetati sa pripadnicima LGBT populacije jer smatra da je to važno za Beograd.

- Kad je premijer rekao rekao da neće ići na Paradau ponosa, ja sam svog prijatelja pozvao i rekao da bih voleo da budem tamo jer mislim da je to jako važno za Beograd. On je rekao naravno, što je samo izraz i pokazatelj slobode za koju smo se borili - poručio je Mali i dodao:

- Važno je da pokažemo da je Beograd svetski, kosmopolitski grad koji prepoznaje i poštuje različitosti. Zato sam kao gradonačelnik takvog Beograda imao i potrebu i obavezu da danas budem ovde. Želimo da pokažemo jasnu sliku da je Beograd otvoren grad, da su u njemu svi ravnopravni i da je grad u koji su svi dobrodošli.

Gradonačelnik je obišao i trasu kojom će proći Parada ponosa, te izrazio uverenje da će sve proći bez incidenata. Mali je dodao i da su gradska javna komunalna preduzeća iz preventivnih razloga u višem stepenu pripravnosti i da su svoje kapacitete stavili na raspolaganje Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track