VULIN: Pomaganjem migrantima pomažže se lokalnom stanovnišštvu!
Foto: Beta

VULIN: Pomaganjem migrantima pomažže se lokalnom stanovnišštvu!

Društvo -
Pitanje šta sa migrantima je pitanje ne za milion, već za milijardu dolara. Vi znate da naša država nije cilj migranata, da se naša država ponaša u skladu sa najvišim svetskim standardima, rekao je Vulin

POŽAREVAC - Sve što se radi da bi se pomoglo izbeglicama radi se i da bi se pomoglo lokalnom stanovništvu, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je, na otvaranju Sajma zapošljavanja, rekao novinarima da Srbija ne gradi zidove, ne pravi nikakve trajne kapacitete, čini da ti ljudi kad dođu u Srbiju budu prihvaćeni, medicinski zaštićeni, nahranjeni i u skladu sa svojim potrebama i svojim ljudskim pravima, mogu da nastave svoj put.

"Pitanje šta sa migrantima je pitanje ne za milion, već za milijardu dolara. Vi znate da naša država nije cilj migranata, da se naša država ponaša u skladu sa najvišim svetskim standardima", rekao je Vulin.

On je naglasio da sve što se radi da bi se pomoglo migrantima, radi se i da bi se pomoglo lokalnom stanovništvu.

"Kada medicinski pregledate nekoga od migranata, vi na taj način štitite njega i njegovu porodicu, ali i svakog od nas, da bismo znali šta ulazi u zemlju i kakve su eventualne opasnosti", rekao je Vulin.

Foto Aleksandar Jovanović
Foto Aleksandar Jovanović

On je dodao i da, kada se napravi privremeni prihvatni centar, sa jedne strane se štite izbeglice time što im se obezbeđuje prostor gde će moći da dobiju nešto hrane, "da sklone glave od kiše ili od neke buduće zime", a isto tako se obezbeđuje prostor da ne moraju da budu na javnim površinama u centrima gradova i da na taj način remete svakodnevni život.

"Kao što vidite, mi kada radimo sa migrantima, radimo zbog njih i za njih, ali radimo i za naše stanovništvo i zbog našeg stanovništva", zaključio je Vulin.

Pratite KURIR na VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track