VULIN: Srbiju očekuje veći broj migranata, nema gradnje trajnog smeštaja
Foto: Dragana Udovičić

Pomoć će biti pružena svima

VULIN: Srbiju očekuje veći broj migranata, nema gradnje trajnog smeštaja

Društvo -
Građani Srbije treba da znaju da najveći deo, skoro 100 odsto svega što dajemo migrantima i što gradimo, obezbeđujemo iz donacija i nepovratnih sredstava, da čuvamo budžet Srbije. Dovoljno je Srbiji teško i bez toga, rekao je Vulin

LAZAREVAC - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbiju očekuje povećan broj migranata i poručio da će svima biti obezbeđena pomoć i sklonište, ali da se neće graditi trajni kapaciteti za njihov smeštaj.

Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara u Lazarevcu, rekao da će danas u Preševu migrantima iz zemalja Bliskog Istoka biti pružena značajna humanitarna pomoć koja je, kako je rekao, obezbeđena iz donacija i nije na štetu republičkog budžeta.

"Građani Srbije treba da znaju da najveći deo, skoro 100 odsto svega što dajemo migrantima i što gradimo, obezbeđujemo iz donacija i nepovratnih sredstava, da čuvamo budžet Srbije. Dovoljno je Srbiji teško i bez toga", rekao je Vulin.

On je dodao i da, kada ne bi bilo tih donacija, opet niko ne bi ostao gladan, bez lekova, odeće i skloništa.

"Mi smo takav narod. Znamo i šta je muka, šta je sirotinja i šta je izbeglištvo. Sve što se bude dešavalo ubuduće, opet će Srbija voditi računa i brinuti", poručio je Vulin.

Upitan koji su planovi u vezi migranata, imajući u vidu da je jesen i da dolazi hladnije vreme, Vulin je rekao da će svima biti obezbeđen odgovarajući prihvat i da će svi biti zbrinuti, ali da neće biti izgradnje trajnog smeštaja.

"Kakvi će to centri biti, to je stvar procene. Mogu da kažem da neće biti gradnje trajnih kapaciteta. Ovo što imamo možemo da nadogradimo, da nađemo nove, ako je potrebno, ali nema trajnog naseljavanja", rekao je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track