ZABRANJENO EMITOVANJE RIJALITIJA PRE 23 SATA: REM doneo konačnu odluku!
Foto: Kurir

Sa oznakom 18 plus

ZABRANJENO EMITOVANJE RIJALITIJA PRE 23 SATA: REM doneo konačnu odluku!

Društvo -
BEOGRAD - Regulatorno telo za elektronske medije (REM) odlučilo je na današnjoj sednici da zabrani emitovanje svih rijaliti programa u Srbiji pre 23 sata.

"Danas smo na sednici doneli preporuku, a već sutra sastavićemo striktno uputstvo u kojem će emiterima biti naloženo da rijaliti programe emituju isključivo posle 23 sata, sa oznakom 18 plus. Uputstvo će biti obavezujuće i stupiće na snagu početkom sledeće nedelje", kaže Goran Karadžić iz REM.

''Na taj način spasićemo ranjivu grupu, a to su deca i maloletnici jer će ti programi nositi oznaku 18, odnosno biće preporučemo da ih gledaju samo punoletni'', rekao je Karadžić.

On je ukazao da je takva odluka doneta jer emiteri do sada nisu na pravi način odgovarali na opomene i preporuke da svoje rijalitije prilagode uzrastu od 12 godina.

Podsetimo, osnovni javni tužilac u Mladenovcu Dragan Jovanović, koji je inicirao obustavu emitovanja „Farme“ i pokrenuo istragu protiv Kristijana Golubovića zbog nasilja u istom rijalitiju, nije reizabran na tu funkciju.

Kako je objavljeno na sajtu Državnog veća tužilaca (DVT), tužilac Jovanović nalazi se na petom mestu rang-liste tog tužilaštva, koje je donedavno, prema ocenama nadležnih u srpskom pravosuđu, vodio besprekorno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track