ZASTRAŠIVANJE: Podneta krivična prijava protiv Saveta zbog Diposa?
Foto: Fonet

Pritisak na antikorupcijsko telo zbog izveštaja o stanovima

ZASTRAŠIVANJE: Podneta krivična prijava protiv Saveta zbog Diposa?

Društvo -
Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije, na Tviteru objavila da je protiv potpredsednika tog tela Miroslava Milićevića pokrenut postupak

BEOGRAD - Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović objavila je na svom Tviter profilu da je protiv Saveta za borbu protiv korupcije, odnosno potpredsednika ovog saveta Miroslava Milićevića, podneta krivična prijava zbog izveštaja o Diposu.Kako nezvanično saznajemo, Milićević se tereti za kršenje člana 146 Krivičnog zakonika RS, odnosno za navodno neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.- Tužilaštvo ekspresno radi - istakla je Milenovićeva ironično na Tviteru i dodala da članovi Saveta ovim neće biti zaplašeni.- Javnost ima pravo da zna ko koristi javnu svojinu, pod kojim uslovima. Javnost ima pravo da zna ugovorenu cenu zakupa pa da je uporedi s onim što postoji u realnosti. Ako su mislili da članove Saveta zaplaše - greška, idu novi izveštaji... - poručila je Milenovićeva.Milićević juče za Kurir nije želeo da komentariše ovaj slučaj, ali je prethodno izjavio da ga je advokat obavestio da je u toku prikupljanje podataka, te da će tužilaštvo verovatno naknadno odlučiti da li će biti i krivične prijave.Podsetimo, Savet je 29. oktobra Vladi dostavio izveštaj o davanju u zakup nepokretnosti u javnoj svojini, u kojem je istakao da je Diplomatsko-stambeno preduzeće (DIPOS) u bescenje izdavalo, ali i prodavalo luksuzne državne nepokretnosti privilegovanim pojedincima.(R. K.)

Veselinovićeva, Petrović...KO JE SVE U VILAMA Advokat Nevena Veselinović, supruga medijskog tajkuna Gorana Veselinovića, zatim Nikola Petrović, direktor JP EMS, pevačica Merima Njegomir, kontroverzni biznismen Slobodan Tešić, koji se sumnjiči za trgovinu oružjem, samo su neki od „srećnika“ koji su nezakonito dobili na korišćenje ove državne vile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track