ŽENA PREŽIVELA TRAUME: Muž me tukao, sekao i davio!
Foto: Shutterstock

Gorana K. Trpela nasilje u porodici

ŽENA PREŽIVELA TRAUME: Muž me tukao, sekao i davio!

Društvo -

Jednom me je čak podigao i bacio dva metra tako da sam udarila glavom o zid, priča kroz suze Gorana K.

Ja sam lud i neće mi biti nikakav problem da te udavim, da te ne gledam! Decu si mi upropastila! Nisi ni za šta! Povraća mi se kada te vidim!Ovo su rečenice koje je skoro svakodnevno, pre i posle batina, slušala nesrećna Gorana K., koja je godinama od supruga trpela teror najgore vrste.

- Svakodnevno me je vređao. Kada bih pokazala i najmanji znak otpora, ubijao me je od batina. Bio je veoma maštovit u povređivanju. Nekada me je tukao pesnicama, nekada delovima nameštaja, a nekada je nalazio uživanje u tome da me davi. U nekoliko navrata me je sekao nožem po rukama i nogama, a jednom me je čak podigao i bacio dva metra od sebe, tako da sam udarila glavom o zid - priča nesrećna žena uz jecaje.Najgore uvrede trpela je od njegovih roditelja, s kojima su živeli.- Svekrva mi je branila da otvaram frižider. Insistirala je da ona kuva i davala mi je da jedem onoliko koliko ona hoće. Ručak mi je davala kao milostinju. Govorila je da treba da joj budem zahvalna.Ona kaže da je u dva navrata pronašla posao, ali da su je oba puta naterali da da otkaz. Gorana ističe da je u ovoj porodici, koja nije bila u lošoj materijalnoj situaciji, živela kao rob!- Kada bih tražila pare od supruga, rekao bi mi da nema. Često sam lutala s decom ulicama bez dinara u džepu. Kada mi kažu da su gladni, osećala sam bukvalno bol u srcu, kao da će da prepukne - navodi Gorana, koja kaže da je pre godinu dana pomoć potražila u sigurnoj kući.

Maltretirao i svekarOPTUŽIVALI ME DA NE ZNAM SA DECOMSvekar bi prošao pored mene i iz čistog mira mi udario šamar. Pretio je da će mi uzeti decu jer ne znam da ih vaspitavam. Znao je i da govori da će me muž ubiti, jer „čovek nema mira ni kada se umoran vrati s posla“. Šta god se desilo, ja sam bila kriva za sve - ističe Gorana.

Ružica Kantar
Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track