Preuzmite besplatan vodič i naučite kako da od svoje kuće trgujete cenom akcija najvećih svetskih kompanija
Foto: Promo

Preuzmite besplatan vodič i naučite kako da od svoje kuće trgujete cenom akcija najvećih svetskih kompanija

InfoBiz -

Sezona kvartalnog finansijskog izveštavanja, tokom koje velike svetske kompanije objavljuju svoje tromesečne poslovne i finansijske rezultate, je počela. Sezona pruža investitorima savršenu priliku da procene ili predvide koje kompanije dobro posluju, a zatim pokušaju da iskoriste te informacije.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija svetskih kompanija putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Prošla sezona je pokazala još jednu izuzetno uspešnu seriju rezultata. U poslednjem izveštajnom tromesečju, 81% kompanija ostvarilo je rezultate bolje od očekivanih. Od tada je berzanski indeks S&P 500 nekoliko puta bio na (novim) istorijskim maksimumima.

Velike banke će započeti sezonu izveštavanja. Kompanija Tesla će 26. januara objaviti svoje finansijske izveštaje, Apple 27. januara, dok će Virgin Galactic svoje rezultate objaviti u trećoj sedmici februara. Procene su da bi farmaceutska kuća Moderna svoj izveštaj mogla objaviti u četvrtoj sedmici marta.

Velike banke su u centru pažnje na početku sezone, jer je verovatno da će Federalne rezerve SAD ove godine uvećati referentnu kamatnu stopu nekoliko puta. Profitabilnost banaka uvećava se kako kamatne stope rastu, pa mnogi investitori veruju da će akcije banaka porasti u narednim sedmicama.

Akcije avio-kompanija kao što su American Airlines i Delta Airlines takođe su porasle za više od 13% u poslednjih mesec dana, zahvaljujući optimizmu da širenje „omikron” varijante neće dovesti do ograničenja kretanja tokom Uskrsa i letnje sezone.

Cene akcija kompanija - proizvođača vakcina, nedavno su opale, ali će i dalje biti u fokusu investitora jer pandemija dobija nove oblike dok neki od njih traže formulu za nove sojeve virusa korona.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Za razliku od prethodnih sezona finansijskog izveštavanja, čini se da ima manje neizvesnosti u vezi s Covid-om, što je poboljšalo raspoloženje, ali inflacija je i dalje zabrinjavajuća jer kamatne stope počinju da rastu. Međutim, pojedini analitičari smatraju da čak i ako se kamatne stope uvećaju, one će, istorijski gledano, i dalje ostati na vrlo niskim nivoima što je povoljno za cene akcija.

Izvori: Marketwatch, Reuters, Refinitiv

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track