Četiri alata veštačke inteligencije koji će vam pomoći da napravite sajt
Foto: Promo

Budućnost je stigla

Četiri alata veštačke inteligencije koji će vam pomoći da napravite sajt

Edukacija -

Postaje sve jasnije da pripadamo generaciji AI tehnologije. Do sada nam je veštačka inteligencija delovala kao deo naučne fantastike, ali vreme je da se pomirimo s tim da će ona svakog momenta postati deo naše svakodnevice.

Na portalu Monsterpost nedavno je objavljen članak koji govori o alatima koji već postoje, a koji će vam pomoću veštačke inteligencije pomoći pri kreiranju veb-sajta.

WordSmith

WordSmith je program koji će vam skratiti vreme pri pisanju tekstova. Dovoljno je samo da u program ubacite informacije na kojima želite da tekst bude zasnovan i tekst će biti napisan.

Takođe, možete da ubacite mnoštvo informacija od kojih će program izabrati one najzanimljivijie, ili bar one koje se njemu tako učine.

Quill

Još jedan program koji će vam uštedeti vreme koje trošite na pisanje tekstova, ili novac koji trošite na tekstopisce, jeste Quill.

Ovaj program takođe ima sposobnost da preuzme podatke i pronađe interesantne informacije koje može da sroči u čitljiv tekst. Samim tim predstavlja glavnu konkurenciju za WordSmith.

Prisma

Kako biste učinili vaš sajt zanimljivijim, a u isto vreme rešili problem koji vam se javlja svaki put kada su vam potrebne fotografije kakvih nema ni na jednom drugom sajtu, možete da iskoristite ovu zanimljivu aplikaciju kojom ćete bilo koju fotografiju pretvoriti u umetničko delo.

Na taj način dajete svom sajtu jedinstveni izgled, a sve što treba da uradite jeste da fotografiju provučete kroz neki od ponuđenih filtera.

CaptionBot

Još jedan zanimljiv program će vam pomoći i skratiti vreme ukoliko uz sliku želite da napišete njen opis.

Naime, ovo je program koji će prepoznati predmete i pojave sa svake slike, osim pojedinih dela savremene umetnosti.

Razvoj veštačke inteligencije je trenutno najistaknutija tema u oblasti tehnološkog razvoja, a 2016. godina se smatra godinom tehnološke revolucije. Zbog toga se mnogo mladih ljudi odlučuje upravo na karijeru u oblasti IT-ja.

Ako je to i vaša želja, potrebno je da se izdvojite od ostalih i steknete kvalitetno IT obrazovanje, koje će vas dovesti do ovako zanimljivih projekata, kao što su programi koji koriste veštačku inteligenciju. Ne gubite vreme, jer budućnost ne dolazi velikom brzinom, ona je već tu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja