Lideri održive budućnosti
Foto: Printscreen

ZAJEDNO I U 2019. USPEŠNE KOMPANIJE BRINU O NAŠOJ ZAJEDNIČKOJ BUDUĆNOSTI

Lideri održive budućnosti

Održiva budućnost -

Proteklu godinu, zajedno s našim partnerima, posvetili smo održivom razvoju i kreiranju bolje budućnosti za generacije koje dolaze

Svesna svog milionskog auditorijuma, početkom 2018. godine kompanija „Adrija medija grupa“ pokrenula je veliki medijski projekat pod nazivom „Inspiracija za bolju budućnost“ sa idejom da građane edukujemo o održivom razvoju i promovišemo ciljeve definisane u UN Agendi 2030, koja predstavlja univerzalni poziv na delovanje i usmerena je na značajne globalne izazove kao što su okončanje siromaštva, očuvanje planete i omogućavanje svima da žive u miru i prosperitetu.

Do danas smo objavili preko 40 izveštaja o ciljevima održivog razvoja i primerima dobre prakse institucija, akademske zajednice, organizacija, individua i kompanija - lidera održive budućnosti - koje u svojim aktivnostima primenjuju principe održivog razvoja i promovišu društveno odgovorno poslovanje.

Održali smo tri velike konferencije koje su se bavile ovim pitanjima, na kojima smo ugostili vodeće inovatore, stručnjake za održivost, donosioce političkih odluka, kao i korporativne donosioce odluka, s obzirom na to da korporativni sektor ima izuzetan značaj u postavljanju razvoja na održive temelje.

Činjenica je da uspešne srpske kompanije jesu one koje su društveno odgovorne i koje primenjuju principe održivog razvoja, konstantno ulažu u zaposlene, u mlade, u zajednicu u kojoj posluju, inovacije, obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost, životnu sredinu, brinu o resursima, obraćajući posebnu pažnju na poštovanje ljudskih prava i dobrobit čovečanstva.

foto: Printscreen

Uloga kompanija je ključna u dostizanju ciljeva održivog razvoja, najpre u prenošenju poruke partnerima i javnosti o značaju integrisanja principa i ciljeva održivog razvoja u poslovne politike i strategije, a potom i demonstracijom aktivnosti, na sopstvenom primeru, o značaju održivog poslovanja za najširu zajednicu.

Takođe je činjenica da je ciljeve nemoguće ostvariti bez saradnje i partnerstva, stoga će „Adrija medija grupa“ i sledeće godine nastaviti da podiže svest javnosti na ovu temu i razvija platformu za pokretanje i ostvarivanje konkretnih projekata i dogovora s partnerima kako bismo zajedničkim snagama doprineli boljoj budućnosti za sve.

Želimo vam srećnu i održivu 2019. godinu!

VAŠA ADRIJA MEDIJA GRUPA

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track