INOVACIJAMA DO CILJEVA ODRŽIVOG RAZVOJA: Smart Kolektiv i UNDP približavaju biznis zajednici
Foto: Promo

INOVACIJAMA DO CILJEVA ODRŽIVOG RAZVOJA: Smart Kolektiv i UNDP približavaju biznis zajednici

Održiva budućnost -

Sedam inovativnih malih i srednjih preduzeća u Srbiji uvođenjem ciljeva održivog razvoja u svoje poslovanje dodaje vrednost ne samo svojim vlasnicima već i društvu i životnoj sredini. Ove kompanije su učesnice novog programa podrške privrednim subjektima koji su se opredelili da posluju u skladu sa vrednostima društvene i ekološke održivosti. Projekat finansira Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a realizuje Smart Kolektiv, organizacija posvećena približavanju biznisa zajednici u kojoj posluju.

Odabrana preduzeća će tokom tri meseca dobiti besplatnu konsultantsku podršku u oblastima preduzetništva, inovacija, održivog razvoja, komunikacija, merenja i upravljanja društvenim uticajem, kao i iz posebnih industrijskih oblasti koje su sama preduzeća označila kao ključne za njihov dalji razvoj. Serija radionica i mentorski rad omogućiće preduzećima da analiziraju svoje poslovanje i izrade akcione planove za razvoj novih proizvoda ili usluga.

“Kada kažemo UNDP, mislimo partnerstvo! To znači da radimo zajedno: vlada, biznis i civilno društvo, uz podršku međunarodnih razvojnih institucija i organizacija. Samo zajedno možemo ostvariti ciljeve održivog razvoja, i osigurati da svi učestvuju u koristima razvoja i da se prirodni resursi odgovorno koriste. Zato biznisi i UNDP promovišu inovacije i preduzetništvo - zajedno stvaramo više vrednosti”, izjavila ovim povodom Steliana Nedera, v.d. stalne predstavnice Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

Izabrana preduzeća: Energize d.o.o., Suncokret d.o.o., Bosis d.o.o.,Pulcap d.o.o., Naša kuća, Agro Iris d.o.o. i Hoff d.o.o., će tokom naredna tri meseca uz stručnu podršku projektnog tima inovirati svoje proizvode, usluge ili poslovne modele sa ciljem doprinosa ostvarenju nekog pojedinačnog ili više ciljeva od ukupno 17 univerzalnih ciljeva održivog razvoja, koji ujedinjuju svet oko zajedničke vizije razvoja do 2030. godine.

Projekat će biti primarno usmeren na podršku preduzećima koja u centru pažnje imaju životnu sredinu, klimatske promene, energiju i poljoprivredu, želeći da doprinesu ostvarivanju sledećih ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals - SDG) - SDG 7: Dostupna i obnovljiva energija, SDG 8: Dostojanstven rad i ekonomski rast, SDG 9: Industrija, inovacije i infrastruktura, SDG 11: Održivi gradovi i zajednice, SDG 12: Odgovorna potrošnja i proizvodnja, SDG 13: Akcija za klimu, SDG 15: Život na Zemlji, SDG: Partnerstvom do cilja.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track