Odgovornim poslovanjem do lepše budućnosti
Foto: Promo

Odgovornim poslovanjem do lepše budućnosti

Održiva budućnost -

Zaštita životne okoline, briga o zdravijoj ishrani, promena loših navika, poštovanje ljudskih prava, humanitarni projekti, samo su neki od aspekata društveno odgovornog poslovanja koji kompanije sve češće i snažnije implementiraju u okvire svog delovanja. Tako i kompanija Delez Srbija godinama unazad uvodi inovacije i pokreće brojne inicijative kojima pomaže i lokalne zajednice gde posluje i društvo u celini.

U godini koja je za nama, u oblasti održivog poslovanja ova kompanija načinila je značajne korake i strateški pristupila rešavanju bitnih tema u društvu. Od smanjenja ukupne količine jednokratnih plastičnih kesa koje zavše u prirodi, i recikliranjem 11.200 tona otpada, do otvaranja supermarketa sa ekološkim sistemom rashlade i projekata kojima se promoviše izbalansirana ishrana.

“I u prethodnoj godini trudili smo se da poslujemo odgovorno i da damo značajan doprinos stvaranju lepše svakodnevnice. Naša kompanija Ahold Delez je na globalnom nivou prepoznata u oblasti održivog poslovanja i potpisnik je značajnih ekoloških sporazuma. Lokalno pokrećemo značajne promene, a period koji je pred nama obeležiće inicijative u oblasti edukacije naših kupaca kada je u pitanju zdravija i izbalansirana ishrana”, istakla je Mirjana Jovašević direktorka korporativnih komunikacija i održivog razvoja kompanije Delez Srbija.

Kompanija Delez Srbija je 2018. godini smanjila ukupnu emisiju CO2 za 8 odsto, a ukupnu potrošnju energije za 2 odsto. Zaposleni u kompaniji su kroz akcije korporativnog volontiranja oplemenili sadnicama tuja parkove u glavnom gradu, a kroz saradnju sa više od 70 humanitarnih organizacija doniramo je 1.200 tona hrane onima kojima je podrška bila najpotrebija.

Maxi školski karavan koji je na put edukacije dece o zdravijoj ishrani krenuo u oktobru mesecu, obišao je ukupno više od 100 osnovnih škola u zemlji i tom prilikom do 15.000 đaka stigao sa porukama o važnosti izbalansirane ishrane bogate povrćem.

Zajedno sa partnerima, a kao deo nacionalnog projekta Rak je izlečiv renovirana je laboratorija naučno istraživačkog centra Instituta za onkologiju i radiologju, a od oktobra meseca svim kupcima u Maxi, Tempo i Shop&Go radnjama na raspolaganju je mogućnost da zaokruže svoj kusur i tako doniraju sredstva u humanitarne svrhe.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja