Najnovije vesti

Centar za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije i kompanija "CirEkon" organizuju besplatne radionice o cirkularnoj ekonomiji
Foto: Promo

Centar za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije i kompanija "CirEkon" organizuju besplatne radionice o cirkularnoj ekonomiji

Održivi razvoj

Centar za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije i kompanija "CirEkon" organizuju besplatne radionice o cirkularnoj ekonomiji i primeni njenih metoda u poslovanju. Radionice će pored PKS biti održane i u sledećim mestima i terminima:
• 27. avgust 2019, 10:00 časova, PKS-RPK Niš, Dobrička 2
• 29. avgust 2019, 10:00 časova, PKS, Resavska 15, Beograd
• 30. avgust 2019, 10:00 časova, Privredna komora Vojvodine, Hajduk Veljkova 11, Master centar Novi Sad.


Interaktivne radionice pružiće uvid u osnove poslovnih sistema u okviru cirkularne ekonomije sa primerima iz prakse, aktuelnosti i trendove cirkularne ekonomije u EU, analizu ključnih tačaka lanca vrednosti gde je optimalno implementirati strategiju cirkularne ekonomije.


Prijava učešća na radionici vrši se slanjem mejla sa podacima o učesniku i kompaniji na mejl:
• Niš: ivana.slavkovic@pks.rs
• Beograd: cirkularna@pks.rs
• Novi Sad: branislav.mamic@pkv.rs i zoran.trpovski@pkv.rs

foto: Promo

Cirkularna ekonomija je kontinuiran pozitivan razvojni ciklus za zadržavanje proizvoda, komponenti i materijala na najvišem nivou upotrebne vrednosti, kao i za njihovu ponovnu upotrebu čime se štede resursi i smanjuje nastajanje otpada. Krajnji cilj cirkularne ekonomije je tranzicija privrede prema energetskoj i sirovinskoj efikasnosti uz pomoć inovacija u tehnologiji, organizaciji i načinu finansiranja preduzeća, kao i povećano korišćenje obnovljivih resursa i prilagođavanje dizajna proizvoda.


Navedene teme biće dodatno izučavane na akademiji cirkularne ekonomije u organizaciji Privredne komore Srbije i "CirEkona" u oktobru i novembru 2019 godine.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...