Kako oslobađate svoje najbliže od duvanskog dima?
Foto: Promo

Kako oslobađate svoje najbliže od duvanskog dima?

Održiva budućnost -

U mojoj porodici ima pušača. Vodio sam veliku bitku da ih oslobodim od duvanskog dima i uspeo sam. Otkako smo zajedno napravili ovu promenu, oni se bolje osećaju, a ja sam zadovoljan što sam u prilici da im ukažem da postoje i alternative koje su manje štetne, kaže Đorđe Aničić, supervizor u sektoru finansija kompanije Filip Moris u Srbiji.

„I sam sam bio „povremeni“ pušač, ali sada već dugo nisam zapalio cigaretu. Zagovornik sam zdravijeg načina života. Vodim računa kao verovatno nikad ranije o tome kako se ophodim prema životnoj sredini. Interesujem se za reciklažu, koristim alternativni prevoz po gradu, bicikl ili električni trotinet i jasnije vidim u kom pravcu se kreće budućnost bez duvanskog dima koju zastupamo“, objašnjava Aničić.

Globalnu viziju budućnosti bez duvanskog dima „Unsmoke Your World“ inicirao je duvanski gigant Filip Moris. Ovo je prilika da kompanija, zajedno sa svojim zaposlenima, njihovim porodicama i prijateljima poruči svima da ukoliko ne puše, ne počinju. Ukoliko puše, da prestanu, a ukoliko to ne učine, da pređu na bolje alternative.

„Godinama unazad se bavimo naukom, ulaganjima u istraživanje i u inovacije koje pomeraju svet ka kvalitetnijem načinu života. Tokom šest godina rada, shvatam koliko je velika i važna ova strateška promena. Mnogo više danas vodimo računa o tome kako se hranimo, kakav odnos imamo prema zdravijem načinu života i koliko brinemo o svojoj okolini. Zato mi je ovaj iskorak ka budućnosti bez duvanskog dima očekivan, jer su u našem fokusu uvek ljudi, i u tom smislu imamo obavezu da i mi ispunimo njihova očekivanja“, zaključuje Aničić.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track