ZAPOSLENI APATINSKE PIVARE PRUŽILI PODRŠKU SUPERNATURAL FESTIVALU: U okviru Dunavskog parka na Adi Huji zasađena Jelen šuma
Foto: Promo

ZAPOSLENI APATINSKE PIVARE PRUŽILI PODRŠKU SUPERNATURAL FESTIVALU: U okviru Dunavskog parka na Adi Huji zasađena Jelen šuma

Održiva budućnost -

Zaposleni Apatinske pridružili su se dugogodišnjoj inicijativi pošumljavanja na Adi Huji, u Dunavskom parku, u okviru Supernatural festivala. U akciji pod nazivom „Neka šuma bude s tobom“ posađeno je 30 sadnica platana, vrbe i jasena, kao i 300 hrastova lužnjaka. Supernatural je okupio prijatelje, ljubitelje prirode i Ade Huje, kao i sve one koji su želeli da doprinesu akciji pošumljavanja uz paprikaš i dobru muziku. Na ovaj način simbolično obeležena prva etapa revitalizacije špica Ade Huje.

Apatinska pivara nastoji da se konstantno ostvaruje pozitivan uticaj na poslovanje, zajednicu i okolinu u kojoj posluje.

„Veliko nam je zadovoljstvo da pomažemo sredini u kojoj poslujemo sa željom da zaista ostavimo trag u svemu što radimo. Briga o održivom razvoju i životnoj sredini deo je naše poslovne kulture kako globano tako i lokalno što se ogleda u konstantnom pokretanju različitih inicijativa. Supernatural festival smo prepoznali kao odličnu akciju koja svake godine pravi progres u nameri da transformiše deponiju na Adi Huji u šumu”, izjavili su iz Apatinske pivare.

foto: Promo

Od 2011.godine kada je Supernatural festival počeo, projekat sanacije divlje deponije na Adi Huji, regenerisan je deo ostrva i formiran ekološko obrazovni park. Nakon 8 godina nastala je šuma sa 1,000 novih drveća, 37 vrsta biljaka, 91 vrstom ptica, pčela, leptira, 5 vrtova medonsonsog bilja i mnoštvo živog sveta, kao jedina šuma na desnoj obali Dunava u Beogradu. Park je do sada posetilo preko 30,000 građana. Ove godine pod sloganom “Neka šuma bude s tobom” projekat nastavlja svoju misiju.

2014. godine Supernatural park proglašen je za jedan od 25 najboljih projekata u Evropi, za šta su dobili nagradu u Evropskom parlamentu.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track