Pomozimo "Doktore klovnove", oni našoj bolesnoj deci donose nadu i radost
Foto: Mondo/Goran Sivački

Porodica i roditeljstvo

Pomozimo "Doktore klovnove", oni našoj bolesnoj deci donose nadu i radost

Održiva budućnost -

Ako želite da pomognete veseloj družini da i dalje unosi radost i sreću u bolničke sobe naših mališana, 1. januara u "Ulici otvorenog srca" kupujte crvene nosiće isključivo sa njihovih štandova!

Jedini lekari koje mališani dočekuju i ispraćaju osmehom, dr Cica Mica i dr Guza, svake nedelje već više od deceniju i po obilaze osam beogradskih bolnica gde šire radost, sreću i dobro raspoloženje među obolelu decu, njihove roditelje, ali i medicinsko osoblje.

Kao i svake godine, i ovog 1. janura "Doktori klovnovi" će biti deo "Ulice otvorenog srca", a gde će na svojim štandovima prodavati crvene nosiće. Svi koju kupe prepoznatljivi klovnovski rekvizit pomažu opstanak ove male družine koja našim obolelim klincima vraća osmeh na lice.

"Finansiramo se tako što u 'Ulici otvorenog srca' prodajemo crvene nosiće", ispričala je za Mondo Tijana Momčilović (41), nežnija polovina dvojca koji čini "Doktore klovnove". Doktorka Cica Mica, kako je poznata među klincima, apelovala je na posetioce ove manifestacije da ne kupuju nosiće od „lažnih“ doktora.

foto: Mondo/M. Gašić

"Pojavili su se ljudi koji su shvatili da prodaja nosića dobro ide, pa su rešili da i oni zarade neki dinar. Tako, prodaju crvene noseve ’lažnih Doktora klovnova'. Mi od tih para ne vidimo ništa. Jedini naš izvor prihoda jeste ono što se proda na našim štandovima, a ove godine ćemo imati šest velikih i tri mala štanda u Svetogorskoj ulici. Apelujemo na građane da, ako žele da pomognu ’Doktore klovnove’, ne kupuju od njih nosiće, već od nas, sa naših štandova koji su obeleženi“, kaže Tijana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track