DAČIĆ O PODRŠCI RUŽIĆU: Da li vi stvarno mislite da Mrkonjić zna da se prikači na Tviter!
Foto: Reuters

Lider SPS iskren

DAČIĆ O PODRŠCI RUŽIĆU: Da li vi stvarno mislite da Mrkonjić zna da se prikači na Tviter!

Politika -
Prvi čovek socijalista Ružiću je zamerio što je gostovao u emisiji jer ne treba da učestvuje negde gde će vladu napadati

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić oglasio se u vezi sa istupima u javnosti funkcionera SPS-a Branka Ružića i Milutina Mrkonjića rekao da ako neko hoće da podržava SPS samo zbog funkcija, a da ne podržava kada ih nema onda je to pogrešan pristup.

"Zato se manite priča o Če Gevari, poručujem i njima, a možda i nekim drugima - legitimno je razgovarati o svemu, ali se mora razmisliti o alternativi", rekao je Dačić.

On je rekao da je Ružiću zamerio što je gostovao u emisiji "Utisak nedelje" jer ne treba da "učestvuje negde gde će tu Vladu napadati".

Što se tiče Mrkonjića, koji je Ružićev nastup "podržao" preko Tvitera, Dačić je rekao "da li vi stvarno mislite da Mrkonjić zna da se prikači na Tviter".

Komentarišući medijske napise da Ružić želi da ruši premijera Aleksandra Vučića, Dačić je rekao da je zaprepašćen "tolikim značajem za Ružića". "On je mlad čovek, a politika se vodi glavom, a ne nekim drugim delovima tela", rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da se ne krije iza "vodeće uloge" premijera i dodao da "nije logično i nije normalno" da SPS ima politiku suprotnu od Vlade."Ne krijem se iza vodeće uloge Vučića pa da sutra kažem - drugačije sam mislio", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja