Antić: U Srbiji ne sme da bude gladnih

Intervju, Aleksandar Antić, prvi čovek socijalista u Beogradu

Antić: U Srbiji ne sme da bude gladnih

Politika -
U teškim vremenima nismo dozvolili da teret krize padne na najsiromašnije
BEOGRAD - Jedan tim, a dva kapitena!
Na izbore u Beogradu izlazimo zajedno, Milan Krkobabić kao nosilac, a ja kao prvi na listi, počinje razgovor za Kurir predsednik beogradskog odbora SPS Aleksandar Antić.
♦ A ako pobedite, ko će biti gradonačelnik?
- Prema koalicionom dogovoru, najvažnija funkcija u gradu pripada SPS.
♦ Koji su vaši aduti u kampanji?
- Rezultati našeg rada. Nismo dozvolili da teret krize padne na najsiromašnije. Pomažemo penzionere, trudnice, porodilje, nezaposlene, obezbedili smo subvencije za vrtiće i rekreativnu nastavu, besplatnim udžbenicima, ukinuli skupe zone u gradskom prevozu. Pokrenuli smo razvoj Beograda kroz velike infrastrukturne projekte. Izgradili smo mostove, obilaznicu, škole, domove zdravlja i čak 34 obdaništa. Javna preduzeća su očuvana, a uspeli smo da obezbedimo da se PKB vrati u ruke države i stane na noge. To ćemo raditi i posle izbora.
♦ Retorika SPS u kampanji se zaoštrila. Da li će tako biti i u kampanji za Beograd?
- U vreme kampanje retorika svih stranaka se zaoštrava. U Beogradu ne raspravljamo o visokoj politici, bavimo se životom. SPS neće ulaziti u konflikte, promovisaćemo program. Građani se opredeljuju prema programu, a ne prema tome ko je najgrlatiji po kafanama i pijacama. Nema tu retorike ako se borimo za socijalnu pravdu, ako kažemo da ne može neko da ima mnogo, a neko ništa. U Srbiji u 21. veku ne sme da bude gladnih.
♦ Nalazite se i na republičkoj i na gradskoj izbornoj listi svoje stranke.
- Stvar je političkog morala da ljudi koji su bili na istaknutim mestima u prethodnom mandatu iznesu svoje ime i ugled pred sud građana. Ukoliko dobijem mandat za vođenje Beograda, sigurno neću biti republički poslanik.
♦ Da li biste voleli da opet sarađujete s Đilasom?
- Mislim da smo dobro radili na dobrobit Beograđana. Da li ćemo i dalje raditi zajedno, odgovoriće građani 6. maja.
♦ Kakav rezultat očekujete?
- Jedina smo stranka - ne samo u Srbiji već i u regionu - kojoj je, i pored učešća u vlasti, porastao rejting. To nije slučajno - naši ministri su dobro radili svoj posao, a Ivica Dačić je, prema svim anketama, najbolji ministar u Vladi. Na izbore idemo da pobedimo.
♦ Na prošlim ste formirali vlast sa DS. Vučić vam to nikad nije oprostio.
- Ja se brinem i borim za svoju stranku i za one koji podržavaju SPS. Oni nam daju podršku da građanima obezbedimo bolji život i kada je o tome reč, nikad neće biti kompromisa.

Nećemo bahato trošiti novac

♦ Koliko novca ćete izdvojiti za kampanju?

- Jedina smo stranka koja nije započela marketinšku kampanju. Ne možete nigde da vidite naše spotove, plaćene TV termine, bilborde i plakate... Neprimereno je da dva meseca besomučno trošimo novac na skupe reklame. Bio bih najsrećniji kad bi se ta sredstva usmerila u ustanove koje se bave humanitarnim radom. Oslonićemo se na ono što smo radili u protekle četiri godine sa Ivicom Dačićem na čelu. Kampanja će trajati kratko i mogu obećati da nećemo bahato trošiti novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track