Najnovije vesti

Dačić hteo da beži na Kubu

Prpa, bato

Dačić hteo da beži na Kubu

Politika
Ratko Zečević, bivši član SPS, tvrdi da Dačić nije želeo da brani Miloševića i da je nameravao da pobegne u Havanu

BEOGRAD - Put pod noge!
Predsednik SPS Ivica Dačić hteo je da pobegne u Havanu, na Kubu, kad je hapšen Slobodan Milošević 2001. Ovo za Kurir tvrdi bivši član Izvršnog odbora GO SPS Ratko Zečević.

- U noći između 30. i 31. marta, kad je Milošević hapšen, nalazio sam se u prostorijama stranke u zgradi Jumbes banke na Novom Beogradu. UzMiloševićevu saglasnost formiran je štab za zaštitu predsednika i vile u Užičkoj i organizovana je straža, pošto je postojala informacija da Milošević može da bude kidnapovan i da je njegova glava ucenjena na pet miliona dolara - priča Zečević i nastavlja:

- Dačić se u takvim okolnostima isprepadao. U gomili aktivista prišao mi je i sav izbezumljen rekao da je video kolonu džipova i ljude s najlon čarapama na glavama u Konavljanskoj ulici. A potom me je pitao šta mislim o tome da on sledećeg dana putuje na Kubu, u posetu Kastru.

Naš sagovornik kaže da je bio zaprepašćen Dačićevim ponašanjem:
- Odgovorio sam mu: „Kakva Kuba, pobogu?! Kako ti to sad pada na pamet?!“ Bio je mali, ali, eto, sad je narastao od funkcija. Nije želeo da učestvuje u odbrani predsednika Miloševića, bio je spreman da pobegne - tvrdi Zečević, koji je među petoricom optuženih za ometanje hapšenja Miloševića u vili „Mir“ 2001. godine.
Slobodan Milošević je uhapšen 1. aprila 2001. godine.

B.BOJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

 

Dačić se rvao s policijom

Ivica Dačić za Kurir tvrdi da ovo nije istina.
- Te noći sam s porodicom bio ispred vile „Mir“, rveći se s policijom. Trebalo je da idem na sastanak Interparlamentarne unije na Kubi. Ali nisam otišao upravo zbog hapšenja - ističe Dačić.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...