Ko sve izlazi Tadiću na crtu

Trka za Andrićev venac

Ko sve izlazi Tadiću na crtu

Politika -
Predsednički kandidati spremni, čeka se samo odluka prvog čoveka Srbije
1 / 6

BEOGRAD - I mi konja za trku imamo.Dok predsednik Boris Tadić razmišlja da li će predsednički izbori biti održani 6. maja, zajedno s parlamentarnim, lokalnim i pokrajinskim izborima, stranke već imaju svoje kandidate i za tu trku.

Tadić je poručio da će danas ili sutra doneti odluku o raspisivanju izbora, a kako su već najavili, na crtu će mu izaći kandidat SNS Tomislav Nikolić a u ime SPS-PUPS-JS Ivica Dačić. U SNS, DSS i SVM kažu da se nisu dvoumili oko izbora kandidata. Kako saznajemo, DSS će takođe učestvovati u predsedničkoj trci, a kandidat će biti Vojislav Koštunica. Iz URS poručuju da će uskoro saopštiti ko će ih predvoditi na predsedničkim izborima, ali kako saznajemo, najverovatniji kandidat je američki biznismen srpskog porekla Milan Panić. S Tadićem će se nadmetati i lider SVM Ištvan Pastor, dok Preokret, kako saznajemo, neće imati svog kandidata na predsedničkim izborima. U predsedničku trku uključiće se i Dveri, a ko će biti njihov kandidat, biće odlučeno danas.I radikali će učestvovati u trci za Andrićev venac, a njihov kandidat biće Aleksandar Martinović.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će se, ako predsednik Srbije u sredu odluči o vanrednim predsedničkim izborima, o datumu održavanja dogovoriti sa svim kandidatima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track