Vučić o padu helikoptera: Strašna tragedija i besmislene političke optužbe
Foto: Tanjug

Premijer Srbije o tragediji

Vučić o padu helikoptera: Strašna tragedija i besmislene političke optužbe

Politika -
On je naglasio da je njegovo da brani državu, da brani pilote "i sve one koji su u toj akciji imali samo jedan veoma plemeniti cilj pred sobom, a to je spasti jedno dete"

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mu novinarska pitanja o izveštaju o padu vojnog helikoptera pružila priliku da jasno pokaže "besmislenost političkih optužbi zbog strašne ljudske tragedije koja nas je sve pogodila".

"Mislim da sam u svakom odgovoru bio učtiv i pristojan, ali dovoljno oštar da odgovorim na tabloidizaciju, najbrutalniju moguću, jednog tužnog i teškog događaja", rekao je Vučić.

"Interesantno je i to da društveno-politički radnici od raznih analitičara do pojedinih novinara, uzimaju ono što im odgovara iz izveštaja vojne komisije, a ono što im se ne sviđa predmet je surovog ismevanja i lakrdijašenja", rekao je Vučić.

"Izvinjavam se što sam primetio ono što svi znate, a to je da delu tih ljudi uopšte nije bilo stalo do istine, već su pokušavali da na najprljaviji način politički zloupotrebe ovu nesreću", rekao je premijer.

On je naglasio da je njegovo da brani državu, da brani pilote "i sve one koji su u toj akciji imali samo jedan veoma plemeniti cilj pred sobom, a to je spasti jedno dete".

Povodom pokušaja da se krivica za pad helikoptera svali na pilote i da Demokratska stranka traži njegovu ostavku, Vučić je rekao da to za njega i nije iznenađenje.

"Smešno je da oni u čije vreme smo imali mnogo više nesreća nego danas nekome drže predavanje o tome. Za razliku od njih mi odgovaramo na sva pitanja, njih nije imao ko ni da pita, ili nije hteo, ili nije smeo", rekao je Vučić.

"Uzgred", nastavio je on, "plašim se da nisu slušali to što sam govorio, jer za mene su Omer Mehić i njegova posada heroji, a za njih su samo oruđe u prljavoj političkoj borbi. Siguran sam, ne ni prvi, ni poslednji put".

"Uostalom, narod to sve odlično vidi i razume. A što se ostavke tiče, razmišljam o tome uvek i svakoga dana, posle svake greške, a preporučio bih i večitim vlastodršcima iz Demokratske stranke da učine to isto", rekao je Vučić.

(Politika/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track