Najnovije vesti

DRŽAVNE STARLETE SA DIPLOMATSKIM PASOŠIMA: Znaju funkcionere, bahate se, vole luksuz i pištolje!
Foto: Facebook, Youtube

Mi ih plaćamo

DRŽAVNE STARLETE SA DIPLOMATSKIM PASOŠIMA: Znaju funkcionere, bahate se, vole luksuz i pištolje!

Politika

Dolazile su na posao u 11, ostajale su po dva sata i potom odlazile kući

Mlade su, atraktivne, imaju diplome privatnih fakulteta i sve su primljene u Ministarstvo spoljnih poslova uz urgiranje političara dok je ministar bio Ivan Mrkić.

Novim perjanicama srpske diplomatije zajedničko je i to da uglavnom potiču iz bogatih porodica, bliske su moćnicima, vole skupe automobile, egzotična putovanja, firmiranu garderobu. Ovo bi, ukratko, mogli da budu kriterijumi za prijem u MSP u periodu Mrkićevog ministrovanja od 2012. do 2014. godine.

Njima posao nije bio potreban toliko zbog novca koliko zbog prestiža. Da bi mahale diplomatskim pasošima i hvalile se da rade u Ministarstvu. Nijedna nije imala profesionalne ambicije. Zaposleni u MSP, koji su iz opravdanih razloga želeli da ostanu anonimni, opisuju kako je izgledao rad zaposlenih „preko veze“.

"Dolazile su na posao u 11, ostajale po dva sata i potom odlazile kući. Nevena Lojović bila je čest gost u kabinetu ministra Mrkića. Uvek je imala mnogo nakita na sebi, skupu garderobu i torbe od po nekoliko hiljada evra", priča izvor.

Na pitanje kako se zaposlila u Ministarstvu, Lojovićeva je kolegama govorila da „njen tata poznati zlatar (?!)“. "Otac joj je iz Kragujevca i ponosno je pričala kako je prijatelj Tomislava Nikolića. I ona ima zlataru u Beogradu, a zaposlenima u MSP je čak nudila povlašćene cene ukoliko bi kupovali kod nje", kaže naš sagovornik.

On ističe da je Lojovićeva pričala kako je otpustila radnicu u zlatari pa je jedno vreme izlazila s posla već oko 12 kako bi sama radila drugu smenu. Takođe, postala je veoma bliska s Marijom Grujić, a i sličnog su materijalnog statusa i interesovanja.

Tomina veza Zanimljivo je i da je u slučaju Grujićeve veza bio Tomislav Nikolić.

"Marija je pričala da je njen dečko poznati skijaš i da radi nešto sa predsednikom Nikolićem, kao i da je ona preko te veze stigla u MSP", kažu naši sagovornici.

Na Fejsbuk profilima Grujićeve i Lojovićeve očigledna je raskoš o kojoj naš izvor govori. Iritirale su zaposlene pričama da im niko ništa ne može i da će tu dočekati penziju.

Kada je reč o Vanji Hadžović, ona je u MSP, prema rečima samog Mrkića, došla na preporuku funkcionera SPS Branka Ružića. Nakon što je pokrenuta afera, povukla se sa društvenih mreža, ali i iz Ministarstva.

Dušica Jevđenović, koja je u žižu javnosti dospela kada je suzavcem napala policajce i pritom se pozvala na diplomatski pasoš, takođe ima nešto zajedničko sa prethodnicama - luksuzan život, automobili, skupi izlasci, šampanjac...

1. Marija Grujić Završila „Megatrend“ i bez iskustva došla u MSP Njen verenik je izvesni Nebojša, zaposlen ili blizak Predsedništvu i Tomislavu Nikoliću Slikala se za muške magazine Prijateljica sa Nevenom Ljubić Lojović

 

2. Dušica Jevđenović Ima diplomatski pasoš Ljubitelj oružja i skupih automobila Raskalašan život, bogati ljubavnik Napala policajce tvrdeći da je savetnica u MSP

Foto FB
Foto FB

3. Vanja Hadžović U MSP je došla na preporuku Branka Ružića Bila potpresednica omladine SPS u Zemunu Završila „Megatrend“ Poznata po obnaženim snimcima na internetu

Foto Facebook
Foto Facebook

4. Nevena Ljubić Lojović Završila Akademiju lepih umetnosti Otac poznati zlatar, a ona vlasnica zlatare „Spenderella“ Otac je prijatelj Tomislava Nikolića Nosi tašne vredne hiljade evra

 

Blic

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...