Pajtić otvorio fabriku riblje hrane

Investicija vredna četiri miliona evra

Pajtić otvorio fabriku riblje hrane

Politika -
Ova fabrika izuzetno nam je značajna jer se radi o pogonu visoke tehnologije

SEČANJ - Ribe će biti site.Simboličnim klikom na dugme i pakovanjem prvog džaka uz asistenciju premijera AP Vojvodine Bojana Pajtića juče je u Sečnju otvorena savremena fabrika za proizvodnju riblje i stočne hrane. Reč je o grinfild investiciji vrednoj četiri miliona evra, od čega je pokrajinska vlada izdvojila skoro milion evra.

- Ova fabrika izuzetno nam je značajna jer se radi o pogonu visoke tehnologije. U njoj će raditi 50 ljudi, dok će nekoliko stotina biti angažovano kroz kooperantski odnos. Njen značaj nije samo u neposrednom zapošljavanju ljudi već i u dodatnom razvoju ribarstva, po čemu je Vojvodina nadaleko poznata - rekao je Pajtić.

On je istakao da se strategija privlačenja stranih investitora iz rumunskog dela Banata pokazala kao veoma uspešnom, jer je prekategorizacijom graničnog prelaza u Jaši Tomiću stvorena prilika za nove investicije, poput onih u Alibunaru i Novom Bečeju.

- Krećemo u intenzivan razvoj srednjeg i južnog Banata, koji su dugo bili najnerazvijeniji u Vojvodini - zaključio je Pajtić.

(T. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track