MUP: Nedopustivo je mešanje Demokratske stranke u rad policije!
Foto: Dado Djilas

Pritisak na nezavisne institucije

MUP: Nedopustivo je mešanje Demokratske stranke u rad policije!

Politika -
Neprihvatljivo je da DS sebe stavlja u ulogu policajca, sudije i advokata, jer se postupci i dokazivanje nečije krivice vode pred nadležnim sudovima, a ne u prostorijama bilo koje političke stranke

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je nedopustiv svakodnevni pritisak i mešanje članova Demokratske stranke u rad MUP i drugih nezavisnih institucija, kao i osporavanje istraga koje se sprovode.

MUP će ostati imun na pritiske koji se iz stranačkih kancelarija vode zarad dnevne politike, navodi se u saopštenju podovom zahteva DS da javno saopšte kojim to materijalnim dokazima raspolažzu u slučaju ispisivanja grafita "Smrt Pajtiću".

"Grubo zadiranje u policijske poslove i zahtevi kojima eksplicitno traže dostavljanje materijalnih dokaza u slučaju ispisivanja grafita "Smrt Pajtiću" i hapšenja osumnjičenog za ovo krivično delo, potvrđuje da se DS ne libi da sebe stavi iznad svih zakona i institucija", navodi MUP.

U saopštenju se navodi i da "pravu istinu o nečijoj krivici ne donosi ministar Nebojša Stefanović, ali ni DS, niti bilo koja partija, već sudovi na osnovu relevantnih dokaza".

"Stefanović je bez ikakvog prejudiciranja daljeg toka istrage pažljivo biranim rečima govorio o osumnjičenom na konferenciji za novinare, te su tvrdnje o navodnoj presudi i širenju dezinformacija potpuno neutemelene", ističe se u saaopštenju.

Istovremeno, ukazuje MUP "neprihvatljivo je da DS sebe stavlja u ulogu policajca, sudije i advokata", jer se "postupci i dokazivanje nečije krivice vode pred nadležnim sudovima, a ne u prostorijama bilo koje političke stranke, pa tako ni DS". MUP je saopštio i da "neće iznositi detalje istraga u javnosti, uprkos insistiranju i političkim pritiscima, već će se strogo držati zakona".

DS traži od MUP-a i ministra Nebojše Stefanovića da javno saopšte kojim to materijalnim dokazima raspolažzu u slučaju ispisivanja grafita "Smrt Pajtiću" i tim povodom uhapšenog Gorana Ikraševa, izjavio je ranije danas potpredsednik novosadskog DS Goran Radojev. Ikraševa je lično Stefanović označio kao osobu koja je pre desetak dana u Novom Sadu ispisivala grafite "Smrt Pajtiću", rekao je Radojev i dodao da DS traži, u ime svojih članova i svih građana Novog Sada, da budu objavljeni materijalni dokazi o tome.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track